Aile Hekimlerine Soruşturma Açıldı !

Aile Hekimlerine Soruşturma Açıldı !

İstanbul Eyüpsultan ilçesinde görev yapan 7 aile hekimi hakkında soruşturma açıldı. İstanbul Aile Hekimliği Derneği tarafından yapılan açıklamada, aile hekimleri hakkında Kaymakamlık’ta düzenlenen bir toplantıya katılmama gerekçesiyle...

İstanbul Eyüpsultan ilçesinde görev yapan 7 aile hekimi hakkında soruşturma açıldı. İstanbul Aile Hekimliği Derneği tarafından yapılan açıklamada, aile hekimleri hakkında Kaymakamlık’ta düzenlenen bir toplantıya katılmama gerekçesiyle soruşturma açıldığı bildirildi.

Dernek tarafından konuyla ilgili açıklama şu ifadelere yer verildi, “Eyüpsultan ilçemizde 7 aile hekimi meslektaşımıza mesai saatlerinde davet edildiği, ki bazı aile hekimi arkadaşlarımızın haberi dahi olmayan Kaymakam Beyin düzenlediği toplantıya katılmadığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı ve ifadeleri alındı. Valilikle sözleşme imzalamış, konusu gereği il sağlık müdürü uhtesinde, onaylı mesai saatleri dahilinde görev yapan aile hekimleri, kamunun yapacağı ve katılmaları gereken toplantılar konusunda yine ancak valilik ve il sağlık müdürlüğünün yapacağı çağrı ve düzenlemeye uyabilirler, ki bu durumda da o aile hekimlerinin yerine müdürlükçe başka hekimler görevlendirilmek zorundadır. Bunun dışında farklı kişi ve kurumların çağrıları dikkate alınması hekimleri görev yapamaz hale getirir. Aile hekimleri onaylı mesai çizelgelerine göre çalışmaktadırlar ve mesai saatlerinde görev yerlerinden ayrılmaları mümkün değildir. Mevcut aile hekimliği mevzuatlarına göre Kaymakamlık makamının toplantısına katılmak için görev yerinden ayrılmak cezai sorumluluk getirmektedir. Hal böyleyken katılmak zorunda olmadığı, aksine katıldığı durumda cezai sorumluluğu oluşacağı toplantıya katılmadığı için 7 hekime hem de pandemi yoğunluğunda soruşturma açmak moral motivasyon ve onur kırıcı bir olay olmuştur. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. ‘Köpeğine neden ilaç yazmadın’ diye yapılan bir soruşturmayı daha sindirememişken üstüne böyle bir soruşturma daha başlatılması, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Disiplin Şube’nin Aile hekimlerine soruşturma başlatma konusunda yeterince özen göstermediklerini net olarak ortaya koymaktadır. Bu şekilde saçma sebeplerle başlatılan başka bir soruşturma görmememiz için idarece gerekli önlemlerin alınmasını ve mevcut soruşturmanın acilen sonlandırılmasını talep ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber. Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.