Ak Parti’li Saruhan’dan Didim Belediyesine Eleştiri

Ak Parti’li Saruhan’dan Didim Belediyesine Eleştiri

AK Parti'li Didim Belediyesi Meclis üyesi Şakir Saruhan, belediye yönetimini eleştirerek; "Didim Belediyesi 2,5 yılda ne yaptı?" diye sordu.

AK Parti'li Didim Belediyesi Meclis üyesi Şakir Saruhan, belediye yönetimini eleştirerek; "Didim Belediyesi 2,5 yılda ne yaptı?" diye sordu.

AK Parti Didim İlçe Teşkilatının her ay bir Belediye Meclis üyesinin düzenlediği aylık rutin basın toplantısı 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında verilen aranın ardından yeniden başladı. İlçe binasında düzenlenen basın toplantısında AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, Belediye Meclis Üyeleri Şakir Saruhan, Maşallah Subaşı, Cemal Engil ve Ali Bakay, İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Tan, İlçe yöneticileri ile kadın kolları üyeleri katıldı.

Toplantı öncesinde kısa bir konuşma yapan AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde başlattıkları rutin aylık toplantının darbe girişimi ve sonrasındaki olayla nedeniyle yapılamadığını belirterek "Bundan sonra belediye meclis üyelerimizle düzenli sürdürdüğümüz ve Didim özelindeki sorunlarını ve çözüm yollarını dile getirdiğimiz toplantılarımız devam edecek. Bizler bu noktada sorunları dile getirmeye ve takip etmeye devam edeceğiz" dedi.

CHP'nin 2014 yerel seçimlerindeki vaatlerini yerine getirmediğini ileri süren AK Parti'li Şakir Saruhan da, "CHP'nin yerel seçimlerde seçim çalışması olarak vaat ettiği projeler. Kısaca bir hatırlarsak: Eskiköy Projesi, Sağlık Turizmi, Kutsal Yol Projesi, Didim'e Üniversite, Sokak Hayvanları Projesi vs… Aradan 2,5 yıl geçmesine rağmen bu projelerin bir tanesinin bile henüz yapılmamış olması CHP'li Didim Belediyesinin güvenilirliğini daha doğrusu güvenilirsizliğini ortaya koymuştur. Örnek vermek gerekirse geçen bu süre zarfında sokak hayvanları ile ilgili olumlu bir adım atılması şöyle dursun, aksine Didim gece sokak hayvanları nedeniyle yürünemez hale gelmiştir. Buradan soruyorum; 2,5 yıl geçti vaatleriniz ne zaman gerçekleşecek?"sorusunu sordu.

Didim Belediyesinin İmar konularında yaptığı değişiklikleri eleştiren Saruhan "Son günlerde İmar Müdürlüğü'nde baya bir değişiklik yaşanmıştır. 26 ağustos'a kadar imar durumu alanlar kapalı çıkma yapabilmekte almayanlar yapamamaktadır. Bu yönetmelik şimdi değil 2013'te değişmiştir fakat Didim Belediyesi yönetmeliği uzunca bir süre kabul etmemiş ve çeşitli toplantılar düzenlenmişti. Yönetmelik aynı yönetmelik, belediye aynı belediye ne değişti de o güne kadar imar durumu alanlar emsale bakmıyor da, imar durumu alamayanlar emsale bakıyor. Bugüne kadar belediye yanlış mı yaptı? Projelere imza atanlar yanlışa mı sevk edildi? Bakanlık tarafında hiçbir değişiklik yok fakat belediye tarafından ciddi bir değişiklik var. İnşaat sezonunun başladığı bu dönemde Didim'in en önemli geçim kaynaklarından olan inşaat sektörü baltalanmıştır. Burada yapılması gereken Bakanlığın önerdiği gibi yılsonuna kadar izin verilmesiydi" dedi.

Didim Belediyesinin Temizlik İşleri Müdürlüğünü özelleştirimesine de değinen Saruhan, "Ana muhalefet partisi CHP her fırsatta özelleştirmeye ve taşeronlaşmaya karşıyız diye söylemde bulunurken CHP'li Didim Belediyesi temizlik işlerini emsal ilçeler ile karşılaştırdığımızda çok daha yüksek bir ücretle ihale ederek özelleştirmektedir. Bu konu ulusal basında da yer bulmuştur. Özetle biz AK Parti meclis üyeleri olarak sosyal medyada çıkan ne yapıyorsunuz ne yaptınız muhalefet yapmıyorsunuz diye söylemde bulunanlar zahmet edip bir gün meclise gelip izlerlerse bizim orada ne yaptığımızı göreceklerdir, Meclis kayıtlarına baktığınız takdirde sizler de göreceksiniz ki; vatandaşın lehine olan her şeye evet diyerek destek olduk, aleyhine olan her şeye ret vererek karşısında durduk. Ama çok acıdır ki meclis kararlarında diğer muhalefet partisinden bazı arkadaşların CHP ile aynı doğrultuda karar vermesi vatandaşın sıkıntıya düşmesine neden olunmuştur. Sonuç ne midir? Sonuç Didim maalesef bir 5 yıl daha kaybetmiştir" dedi.

Ak Parti’li Saruhan’dan Didim Belediyesine Eleştiri

Ak Parti’li Saruhan’dan Didim Belediyesine Eleştiri

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.