Akçaabat Akçakale Köyü

Akçaabat Akçakale Köyü

Akçakale Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Akçakale, Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir mahalledir.

Akçakale, Trabzon ilinin 25 km batısında, denize hakim bir teras üzerinde kurulmuş bir kalenin etrafında kurulmuştur. 1994 yılına kadar Köy Tüzel kişiliği ile yönetilen yerleşim yeri 1994 yılı Mart ayında yapılan yerel seçimler ile birlikte –Akçakale, Çatalzeytin, Gökçekaya ve Zeytinlik Köylerinin birleşerek- Belde statüsünde Belediye Tüzel kişiliği ile yönetilen bir yerleşim merkezi haline geldi. Belde adını köy sınırları içerisinde bulunan tarihi kaleden almıştır.

Akçakale yerleşiminin Trabzon İmparatorluğu ve Osmanlı dönemindeki adı Kordil olup, antik kaynaklarda Hieron Oros'un 45 stadia batısında bir liman adı olarak geçmektedir. Özhan Öztürk'e göre Eski Yunanca "şerit" ve "zig zag yol" anlamına gelen kordil kelimesiyle ilişkilidir.

Beldenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Denize çıkıntılı bir konuma sahip olduğu için,Akçaabat merkeze göre daha fazla yağış alır.

Beldenin en önemli geçim kaynağı tarım ve balıkçılıktır.

TRABZON'UN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

TRABZON HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.