Akçaabat Akpınar Köyü

Akçaabat Akpınar Köyü

Akpınar Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Akpınar, Trabzon ili Akçaabat ilçesinde yer alan bir belde.

Sögütlü deresi vadisinin 15 km iç kesiminde, dere yatağının 5 km doğusundaki yamaçlarda yer alan bölge 1993 yılında Akpınar Beldesi adını aldı. Beldenin Yeşilce (Samara), Konaklı (Şilara), Bahçecik (Iskaniye), Fettahlı, Camiyanı (Gozoysa) adıyla anılan semtleri vardır.

UÇARSU ŞELALESİ / AKÇAABAT / TRABZON

Uçarsu Şelalesinin üst kısmındaki Simba Yaylası Akpınar'ın yaylasıdır. Fakat Şelalenin olduğu yer Cevizlik Köyünündür. Burası sınır teşkil eden bir nokta . Şeytan üçgeni gibi yer paylaşılamayor. Üç köyün sınırının olduğu doğrudur. Şelalenin kaynak tarafı Simba Yaylasının olduğu sınırlarda olmakla beraber, coğrafi açıdan büyük çoğunluğu Cevizlik Köyü sınırlarındadır.. Öyle kabul edilir

Akçaabat’a 30 km. mesafede bulunan Uçarsu Şelalesi, doğa severleri büyülüyor.
İlçenin Akpınar Mahallesi Simba yaylasından Cevizlik Mahallesine dökülen Uçarsu şelalesi, 90 m yüksekliğe sahip olmakla beraber üç tane köyün de ortak sınırını oluşturuyor. Ormanlık bir alanda ağaçların arasından dökülen Uçarsu Şelalesi gerektiği gibi tanıtımı ve tesisi yapılmadığı için yeterli ilgiyi göremiyor.

Şelale etrafında gezi yolları yapılmalı diyen ziyaretçiler “Bu şelale müthiş bir doğal güzelliğe sahip. Tertemiz berrak bir su 90 metreden dökülüyor. Maalesef düzenli bir yolu ve ulaşım imkanları yok. Buraya yol yapılır, alt yapısı hazırlanırsa turizm açısından çok yararlı olur” dediler.

TRABZON'UN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

TRABZON HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.