Akçaabat Arpacılı Köyü

Akçaabat Arpacılı Köyü

Arpacılı Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Arpacılı, Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir mahalledir. Adı Türkçe olan nadir köylerden biridir. Trabzon iline 26 km, Akçaabat ilçesine 13 km uzaklıktadır. 

İmecelerde halk seyirlik oyunlarından kocaman en çok tercih edilen oyundur.Yörenin yemekleri lahana çorbası ve tarhana burada da revaçtadır.Okuma yazma oranı yüzde 90'dır.www.akcahaber.net bu köy sakinlerinden Ümit F.Bayram tarafından çıkarılmaktadır.Üniversitelileri bakımından Akçaabat'ın en önde gelen köylerinden biridir.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Halkın çoğu Trabzon merkezde sanayi alanında işveren konumundadır.

Mahallede ilk ve orta okul mevcuttur. Okul 4 katlı olup fen bilimleri laboratuvarı, bilgisayar laboratuvarı, 3 adet masa tenisi alanı, kapalı spor salonu, kantin, ana okulu barındırmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. Aile Sağlık Merkezi vardır. 1 doktor, 1 ebe, 1 hemşire mevcuttur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik, sabit telefon ve internet bağlantısı mevcuttur.

TRABZON'UN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

TRABZON HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.