Akçaabat Cevizli Köyü

Akçaabat Cevizli Köyü

Cevizli Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Cevizli, Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir mahalledir. Eski ismi literatürde "Caneni", halk dilinde "Zanene" olarak bilinir.

Köy düğünleri, kına geceleri, cumalık (düğünden bir gün sonra yapılan eğlence), asker uğurlama ziyaretleri vb. gibi kültürel etkinlikler mevcuttur. Trabzon iline 26, Akçaabat ilçesine 13 Km. uzaklıktadır. Söğütlü deresi vadisinin 12 Km. içine, vadinin doğu yamaçlarında kurulmuştur. Cevizli Köyü, Akçaabat'tan Düzköy'e giderken yolun solunda kalan, Şinik Belde'sinin karşısında bulunan bir köydür. Alsancak, Kirazlık, Koçlu, Şinik ve Akpınar köyleriyle çevrilidir.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

122'si erkek, 134'ü kadın olmak üzere nüfusu 2012 itibarıyla 256'dır.

Köy büyük ölçüde göç vermiştir. Göç eden nüfus; Trabzon merkez, diğer ilçe merkezleri, İstanbul gibi büyük şehirler ve başta Almanya olmak üzere yabancı ülkelerde bulunmaktadır. Ancak göç eden bu nüfusun çoğu özellikle yaz aylarında köylerini ziyaret etmektedir.

Köy halkı Altuntaş, Armutçu, Aydın, Bayburt, Burgucu, Burnaz, Büyük, Çoban, Hotaman, İmam, Karamus, Kubaliç, Pehlivan ve Yıldız soyadlarıyla anılır. 

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

Mahallenin girişinde, devlete ait, tüm ile hizmet veren bir taş ocağı şantiyesi vardır. Ancak bu şantiyenin, tüm bölgenin yollarına hizmet götürürken, bulunduğu köyün yollarına pek bir faydası olmamıştır. Şantiyenin ÇED raporu yoktur.

TRABZON'UN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

TRABZON HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.