Akçaabat Fıstıklı Köyü

Akçaabat Fıstıklı Köyü

Fıstıklı Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Fıstıklı, Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir köydür. 1928 senesine kadar kullanilan ismi Dimana. Fıstıklı mahallesine ilk yerleşim Gümüşhane Köstere mahallesi ve yaylalarından gelen Kamçı oğlu Hacı Hasan tarafından yerlesilmistir. Haci Hasan Vazil denilen koyden Kasaplardan kizina damat alarak koye yerlestirmis ve Fistikli koyundeki Kasap Sulalesi boylece oluşmuştur. Mahallede yaşayanlar Kamçı, Güner, Kasap, Taşçı aileleridir.

KÖYDE KARA LAHANADAN ÇOK ÇEŞİT YEMEK YAPILMAKTADIR. Butun karadeniz mutfagi yemek olarak vardir.

Mahallesin geçin kaynağının büyük bölümü tarımdır. Tütün oldukça yaygın olarak üretiliyordu ancak son yıllarda tütün üretimi tercih edilmemektedir. Agırlık fındık üretimine verilmiştir.

Trabzon iline 25 km, Akçaabat ilçesine 12 km uzaklıktadır. köy dağlık bir arazinin yamacına kurulmuş olmasina ragmen mahalle olgusu seklinde evler birbirine yakındır. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. yazları serin kışları karlı ve soğuk geçer. Güney yamacıma kurulu olduğu için her türlü bitki yetişmektedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca il ve ilçede bir çok esnaf bulunmaktadır. Gurbetçilik yok denilecek kadar azdır.

Mahallede, ilkokul vardır ancak ogrenci sayisinin yetersiz olmasindan dolayi taşımalı eğitimle ogrenciler baska merkezlere tasinmaktadir.Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. Yol ve ulaşım sorunu bulunmamaktadır.

TRABZON'UN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

TRABZON HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.