Akçaabat Işıklar Köyü

Akçaabat Işıklar Köyü

Işıklar, Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir mahalledir. Trabzon iline 29 km, Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Işıklar, Trabzon ili Akçaabat ilçesine bağlı bir belde.

Söğütlü deresi vadisinin en eski, en büyük yerleşim yerlerindendir. Düzköy yolu üzerinde ve Düzköy sınırında kurulmuştur. Doğudan Maçka yaylaları, batıdan Düzköy'e bağlı Gökçeler ve Aykut köyleri, güneyden Düzköy ilçesi, kuzeyden Dörtyol beldesinin Erikli mahallesi ve Doğanköy beldesiyle sınırlıdır. Fabrika mahallesi, Dere mahallesi, Ortamahalle adlı semtleri vardır. 

1966 yılında belde konumuna gelen Işıklar'ın eski adı Visera(Eski Yunanca), Akçaabat'a uzaklığı 22 km dir. Türkiye Cumhuriyetinin ilk hidroelektrik santrali 1926 yılında Işıklar beldesinde hizmete açılmıştır. Işıklar nüfusuna kayıtlı yaşayanların nüfusu 15.000 civarındadır. Kayabaşı yaylası Trabzon ilinin en çok ziyaret edilen yerlerinden birisidir. Işıklar yaz aylarında bu yaylada yaklaşık 200.000 civarındaki insana misafirlik etmektedir. Beldede 1 anaokulu, 3 ilkokul, 2 ortaokul, 1 lise, 1 PTT şubesi, 1 sağlık ocağı bulunmaktadır.

TRABZON'UN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

TRABZON HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.