Akçaabat Kaleönü Köyü

Akçaabat Kaleönü Köyü

Kaleönü, Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir mahalledir. Trabzon iline 29 km, Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Kaleönü, Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir mahalledir. öylerin adlarının değiştirimesi kanunu çerçevesinde köyün düzlük mahallesinde kalecik tepesi bulunması sebebiyle köy adını buradan alarak Kaleönü Köyü olarak kayda geçirilmiştir. Eski adı ise Satari'dir.

Trabzon iline 21 km, Akçaabat ilçesine 8 km uzaklıktadır. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Daha önce kullanılan okul kapatılmıştır. Atıl olarak beklemektedir. Başka amaçlarla kullanılması pekala mümkündür. Mahallenin içme suyu şebekesi ile kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır ancak kapatılmıştır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yollar [toprak yoldur)kısmen beton yol bulunmaktadır. Mahalle aralarından geçen bu yol dar olduğu için büyük kamyonların ve itfaiye araçlarının geçişine imkânı sınırlı olarak vermektedir. mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

TRABZON'UN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

TRABZON HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.