Akçaabat Kavaklı Köyü

Akçaabat Kavaklı Köyü

Kavaklı, Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir mahalledir. Trabzon iline 29 km, Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Kavaklı, Trabzon ili Akçaabat ilçesinde yer alan bir belde.

Akçaabat'ın 1,5 km batısında, kıyıdan başlayıp iç kesimlere doğru uzanan bir yerleşim yeridir. Tarihinin 600 yıldan eski olduğu bilinmektedir. Bölgenin eski adı 1876 ve 1928 yılına ait iki kaynakta eski Yunanca Axanda(Ahanda) olarak geçmektedir. 1429 yılına ait daha eski bir kaynakta ise Axántos olarak geçmektedir.

1423-1490 yılları arasında yaşayan Bizanslı tarihçi Laonikos Halkokondiles'in aktardığına göre Trabzon İmparatoru IV. Aleksios çadırında uyurken oğlu IV. Yuhannes tarafından Ekim 1929'da burada katledilmiştir.

Bölge daha önceleri köy iken 1992 yılında belde yapılmıştır. Doğusunda Akçaabat, batısında Darıca beldesi, güneyinde Meşeli köyü, kuzeyinde Karadeniz yer alır. Düz Mahalle adlı tek mahallesinin yanında Yenimahalle, Ortamahalle, Kırmahalle, Yukarımahalle, Güney, Yalı adıyla anılan semtleri vardır. Ortasından geçen küçük dere beldeyi iki yakaya ayırır.

TRABZON'UN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

TRABZON HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.