Akçaabat Özakdamar Köyü

Akçaabat Özakdamar Köyü

Özakdamar , Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir mahalledir. Köy hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?

Özakdamar, Trabzon ilinin Akçaabat ilçesine bağlı bir mahalledir. Şuanki Özakdamar, Akdamar, Alsancak, Tatlısu ve Akören köyleri, eski adı Cavara (Zayara) olan tek bir köyü oluşturuyorlardı. Daha sonra köyler yeni bir oluşum içerisine girmiş ve Habibli, Emirali, Muziliya, Karanlı ve Kuturoğlu mahalleleri diğer köylerden ayrılıp yeni bir köy oluşturmuşlardır.

Yeni isim olarak Kanice adı önerilmiş olsa da, köylüler tarafından Akdamar ismi benimsenmiştir. 1996 yılında Muziliya, Karanlı ve Kuturoğlu mahalleleri diğer mahallelerden ayrılıp Özakdamar Köyü meydana gelmiştir.

Trabzon iline 25 km, Akçaabat ilçesine 12 km uzaklıktadır.Düzköy yolu üzerinden 9 km içeride , 3 km yukarıda yamaç bir bölgeye kurulmuştur. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

TRABZON'UN KAÇ KÖYÜ VARDIR ?

TRABZON HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KÖY RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TRABZON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.