Akçadağ Ören Köyü

Akçadağ Ören Köyü

Ören köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Ören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Malatya köyleri arasında yer alan Ören köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Akçadağ Ören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ören köyü son dakika gelişmeleri, Ören köyüne özgü yemekler, Akçadağ Ören köyünün tarihi, Ören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ören köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ören, Akçadağ ilçesinin güneybatısında kalmaktadır. Bu ilçeye 10 km'lik asfalt yolla Malatya iline de 47 km'lik asfalt yolla bağlıdır.

Ören Kasabasının kuzeyinde İkinciler mahallesi güneyinde Karaterzi mahallesi, Dedeköy doğusunda Altunlu mahallesi Kömekavak mahallesi batıda ise Bölüklü mahallesi ve Dedeyazı mahallesi ile sınırlanmıştır.

Ören Kasabası düz bir sahaya karşılık gelmektedir. Dağlık kütleler köy sınırları dışında batıda ve kuzeyde sıralar halinde uzanmaktadır. Kasabanın iki önemli akarsuyu vardır. Bunlar Hisarderesi ve Altunlu deresidir. iki akarsuda kuzeybatı güneydoğu doğrultusunda akmaktadır.

Ören kasabası 2014 yılında büyükşehir yasası ile belediyelikten mahalle statüsüne cevrilerek tek bir mahalleye dönüştürülmüştür.

Ören Malatya arası 44 km olup belediye tarafından 1999 yılında Ören Koop. tarafından minibüs işletmeciliği kurulmuş olan 15 adet minibüs işletmecisi tarafından ulaşım sağlanmaktadır. Haftanın her günü sabah saat 07:00'dan başlayarak her saat başı olmak üzere akşam saat 19:00 ' a kadar ulaşım sağlanmaktadır.

Ören, Malatya ilinin Akçadağ ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ören Köyü Resimleri ve Ören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Akçadağ Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Akçadağ Malatya Arası Kaç Km? Akçadağ Hava Durumu? Malatya Köyleri ve Akçadağ Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Malatyalı iseniz Malatya Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Malatyalı Ünlüler arasında Akçadağ Ören Köyünde doğan biri var mı? Akçadağ Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.