Akdağmadeni Akbaş Köyü

Akdağmadeni Akbaş Köyü

Akbaş köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Akbaş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yozgat köyleri arasında yer alan Akbaş köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Akdağmadeni Akbaş köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akbaş köyü son dakika gelişmeleri, Akbaş köyüne özgü yemekler, Akdağmadeni Akbaş köyünün tarihi, Akbaş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akbaş köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tarihi kaynaklar ve bilimsel belgelere göre yapılan araştırmalara göre, köy 20. yüzyıl başında kısmen Ermeni yerleşimiydi.

Karahisar Bahremşah nahiyesinin ekinliği olarak kullanılmıştır. Önceleri Rumların meskun olduğu daha sonra ise Türklerin de yerleştiği bilinmektedir. 1924 yılında yapılan nüfus mübadelesi sonucu tamamıyla Türklere yurt olan köy, 1930'lu yıllara kadar müslim ve gayrimüslim olarak iki kısımdan oluşmuştur. 1960 yılında ise şimdiki adını almıştır.

Yozgat iline 110 km, Akdağmadeni ilçesine 5 km uzaklıktadır.

Akbaş, Yozgat ilinin Akdağmadeni ilçesine bağlı bir köyüdür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akbaş Köyü Resimleri ve Akbaş köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Akdağmadeni Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yozgat yöresine özgü haber kanalı var mı? Akdağmadeni Yozgat Arası Kaç Km? Akdağmadeni Hava Durumu? Yozgat Köyleri ve Akdağmadeni Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yozgatlı iseniz Yozgat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Yozgatlı Ünlüler arasında Akdağmadeni Akbaş Köyünde doğan biri var mı? Akdağmadeni Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum