Akdağmadeni Başçatak Köyü

Akdağmadeni Başçatak Köyü

Başçatak köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Başçatak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yozgat köyleri arasında yer alan Başçatak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Akdağmadeni Başçatak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Başçatak köyü son dakika gelişmeleri, Başçatak köyüne özgü yemekler, Akdağmadeni Başçatak köyünün tarihi, Başçatak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Başçatak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İlçe merkezinin 24 km güneyinde, Akdağmadeni-Şarkışla karayoluna ise 10 m uzaklıkta, Sivas ili Gemerek ilçesi ve Yozgat Çayıralan ilçe sınırını oluşturmakta olup, etrafı sarıçam ormanlarıyla kaplı bir orman köyüdür.

1800'lü yıllarda Rumlar tarafından iskana açılmış ve 1924 yılında yapılan nüfus mücadelesiyle Selanik Kayalar bölgesinden gelen muhacirler iskana tabi tutulmuştur. Köy Göndelen vadisinde, Göndelen çayının besleyen derelerin kesişim noktasında kurulduğundan "Başçatak" adını almıştır. Köy 1500 rakıma sahiptir. İlkokul 1968'de, cami 1974'te, içme suyu 1983'te, elektrik 1984'te, acente telefonu 1987 yılında hizmete girmiş sadece muhtarın evinde telefon bulunurken 2001 köye tamamen ev telefonu hattı getirilmiştir. Köyde GSM telefon vericisi bulunmaktadır. Geçim kaynakları arasında tarım, hayvancılık ve orman kesimi (maktacılık) oluşturmaktadır. Köyün tarımsal kalkınma kooperatifi bulunmaktadır. Ormandan dünyanın en güzel salep bitkisi ve göbelek yılın bahar aylarında toplanmaktadır. İklimin sert olmasından dolayı meyve sebze yetiştiriciliği yoktur. Patates ekimi yapılmaktadır.

Sırıklı, Karaziyaret ve Aktaş yaylalık alanlarıdır. Sırıklı deresinde "At oluğu" adı ile güzel bir çeşmesi vardır. Karaziyaret tepesinde yangın gözetleme kulesi bulunmaktadır. Köyün dağlarından doğan "Göndelen Çayı" Çekerek ırmağının kolunu oluşturmaktadır.

Yozgat iline 129, Akdağmadeni ilçesine 24 km uzaklıktadır.

Başçatak, Yozgat ilinin Akdağmadeni ilçesine bağlı bir köyüdür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Başçatak Köyü Resimleri ve Başçatak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Akdağmadeni Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yozgat yöresine özgü haber kanalı var mı? Akdağmadeni Yozgat Arası Kaç Km? Akdağmadeni Hava Durumu? Yozgat Köyleri ve Akdağmadeni Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yozgatlı iseniz Yozgat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Yozgatlı Ünlüler arasında Akdağmadeni Başçatak Köyünde doğan biri var mı? Akdağmadeni Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.