Akdağmadeni Gümüşdibek Köyü

Akdağmadeni Gümüşdibek Köyü

Gümüşdibek köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Gümüşdibek köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yozgat köyleri arasında yer alan Gümüşdibek köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Akdağmadeni Gümüşdibek köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gümüşdibek köyü son dakika gelişmeleri, Gümüşdibek köyüne özgü yemekler, Akdağmadeni Gümüşdibek köyünün tarihi, Gümüşdibek köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gümüşdibek köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gümüşdibek asıl adı 1485'li yıllardan itibaren Hopuç adıyla Karahisar Behramşah nahiyesinin ekinliği olarak kullanılmıştır. Yüksek bir yere kurulduğu için halk dilinde yüksek yer anlamına gelen Hopuç ismi konulmuştur. Aşağı mahallede yaşayanlar 1400lü yıllarda Osmanlı Devletinin Balkanlarda kalıcı güç olmak istemesi (iskan politikası) üzerine Konya bölgesinden göç eden Müslüman-Oğuz boylarından ailelerdir. 1923 mübadelesiyle bu ailelerden bazıları o zaman Hopuç adıyla anılan köye gelmişlerdir. Hopuç ismi 1960 yılında köy düzeninde Gümüşdibek olarak değiştirilmiştir.

Gümüşdibek köyünün üç tarafı meşelik güney tarafı ise çamlık ormanlarla çevrilidir. Bağlı bulunduğu Akdağmadeni ilçesine 24,5 km, Yozgat iline 92,8 km uzaklıktadır.

Gümüşdibek, Yozgat ilinin Akdağmadeni ilçesine bağlı bir köyüdür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gümüşdibek Köyü Resimleri ve Gümüşdibek köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Akdağmadeni Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yozgat yöresine özgü haber kanalı var mı? Akdağmadeni Yozgat Arası Kaç Km? Akdağmadeni Hava Durumu? Yozgat Köyleri ve Akdağmadeni Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yozgatlı iseniz Yozgat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Yozgatlı Ünlüler arasında Akdağmadeni Gümüşdibek Köyünde doğan biri var mı? Akdağmadeni Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.