Akdağmadeni Pazarcık Köyü

Akdağmadeni Pazarcık Köyü

Pazarcık köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Pazarcık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yozgat köyleri arasında yer alan Pazarcık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Akdağmadeni Pazarcık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Pazarcık köyü son dakika gelişmeleri, Pazarcık köyüne özgü yemekler, Akdağmadeni Pazarcık köyünün tarihi, Pazarcık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Pazarcık köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tarihi ise şu anda bulunduğu bölgede yenidir. Köy ahalisinin 1700-1800'lü yıllarda şimdiki dokuz köyünün kurulu olduğu yerde yaşadığı, orada rahatsız olanların taşınarak eski köye geldiği bilinmektedir (pazarcık köyune mensup adı bilinmeyen pazarcıklı bir kadın tarafından 9 çocuk doğuran kadın 9 çocuk doğurdu diye adı dokuz kalmıştır ) , eski köy olarak bilinen dokuz ile pazarcık köyü arasında yaşadıkları, cin yusuf diye bilinen şahsın oğlunun akdağmadenine müftü olarak atanmasıyla, müftü efendi eski köy halkını tarım yaparken çektikleri zorluk dolayısıyla şimdiki köyün yerine yerleşmelerini sağlamıştır.Şu an halk pazarcık köyü ismindeki o yerde yaşamaktadır. ormanlık bir alanın tam ortasındaki açıklıkta yer alan eski köyde yapı kalıntıları ve bir mezarlık hala bulunmaktadır.Köyün eski zenginleri köyden büyük şehirlere göçmüştür. köy halkı arazisinin birçoğunu arazi kanunundan faydalanarak oluşturmuş, bir kısmınıda kayakışla köyü halkından satın almak suretiyle temin etmiştir. köyde büyük ve küçük baş hayvancılık olarak yapılmaktadır.

Yozgat iline 123 km Akdağmadeni ilçesine 22 km uzaklıktadır. Köyün güneyi ormanlık, kuzeyi ise bozkırdır.

Pazarcık, Yozgat ilinin Akdağmadeni ilçesine bağlı bir köyüdür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Pazarcık Köyü Resimleri ve Pazarcık köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Akdağmadeni Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yozgat yöresine özgü haber kanalı var mı? Akdağmadeni Yozgat Arası Kaç Km? Akdağmadeni Hava Durumu? Yozgat Köyleri ve Akdağmadeni Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yozgatlı iseniz Yozgat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Yozgatlı Ünlüler arasında Akdağmadeni Pazarcık Köyünde doğan biri var mı? Akdağmadeni Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.