Akdeniz Belediyesi’nden Roman çocuklarına sünnet şöleni

Akdeniz Belediyesi’nden Roman çocuklarına sünnet şöleni

Akdeniz Belediyesi ile Mersin Romanlar ve Müzisyenler Derneği, Roman çocukları için toplu sünnet şöleni düzenledi.

Akdeniz Belediyesi ile Mersin Romanlar ve Müzisyenler Derneği, Roman çocukları için toplu sünnet şöleni düzenledi. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve mersin Valisi Ali İhsan Su'nun da katıldığı şölende, 33 çocuk Roman müzikleri eşliğinde sünnet edildi.

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk'un ev sahipliği yaptığı sünnet şöleni, Roman müzikleriyle şenlenirken, mahalli sanatçıların şarkılarıyla keyifli anlar yaşayan Roman vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce organize edilen etkinlikte aileler, sünnet olacak çocuklarıyla fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Mersin Romanlar ve Müzisyenler Derneği Başkanı Talip Moğultekin, şölenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti, şükranlarını sundu.

Başkan Pamuk: "Roman Havası Projesi hayata geçiyor"

Belediye Başkanı Pamuk, şölende yaptığı konuşmada, Bakan Elvan, Vali Su ve milletvekillerine etkinliğe katıldıkları için teşekkür etti. Akdeniz ilçesinin, tüm farklılıkları içinde barındıran zengin bir kültürel ve sosyal yapıya sahip olduğunu belirten Pamuk, "Biz bu farklılığı bir ayrışma nedeni olarak görmüyor, bilakis ülkemizin bir zenginliği olarak görüyoruz. Akdeniz Belediyesi olarak tüm vatandaşlarımızı, tüm toplumsal kesimleri kucaklayıcı bir hizmet anlayışı içerisinde, insan ve vatandaş odaklı bir hizmet anlayışını yansıtmaya çalışıyoruz. Mersin Valiliğimizin önderliğinde, Akdeniz Kaymakamlığı olarak Roman Havası ismiyle SODES programı kapsamında bir proje hazırladık. Projemiz, Kalkınma Bakanlığımızın onayı ile yürürlüğe girdi. Bir yıl sürecek bu projede, özellikle Roman vatandaşlarımıza dönük sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra iş ve meslek edindirme kurslarımız da devam edecek. Bu sayede birçok Roman vatandaşımız iş ve aş sahibi olacak" dedi.

Bakan Elvan: "Romanlar, birlikte yaşama azmimizin garantisidir"

Bakan Elvan da çocukların vatana ve millete faydalı gençler olarak yetişmesini diledi, aileleri tebrik etti. Romanların sadece Mersin'in değil, tüm Türkiye'nin bir zenginliği olduğunun altını çizen Elvan, "Ben burada, kardeşliği, huzuru, birlikteliği, vatan ve bayrak sevgisini görüyorum. Hepinizi kutluyorum. Sizin gelenekleriniz, sanatçılığınız, insana olan sıcak yaklaşımınız, bakış açınız yine bizim en büyük zenginliğimizdir. Biz nasıl ki, 80 milyon Türkiye olarak bir bütün isek, 1 milyon 800 bin Mersin olarak da bir bütünüz. Romanlar, sadece Mersin'imizin değil, Türkiye'mizin bir zenginliğidir. Birlikte yaşama azmimizin bir garantisidir" diye konuştu.

Bakanlık olarak başlattıkları programla Roman çocukların ve gençlerin eğitimi ile Roman vatandaşların meslek sahibi olup istihdama katılmaları için bir çalışma başlattıklarını bildiren Elvan, bu projeleri Mersin Valiliği ve Akdeniz Kaymakamlığı aracılığıyla yürüteceklerini söyledi. Romanlara seslenen Elvan, "Bugün sünnet şöleni için huzurlarınıza geldik. Önümüzdeki günlerde özellikle sizlere meslek kazandırmaya ve istihdam edilmenize yönelik programları başlatacağız. Sizleri iş, aş sahibi yapacağız. Eksiğiniz neyse, ne yapılması gerekiyorsa her birini teker teker gerçekleştireceğiz. Biz sizleri çok seviyoruz, hele hele sizin şu tebessümünüz, gülüşünüz, o sıcak kalbiniz bizleri daha da heyecanlandırıyor, güç veriyor. İnşallah önümüzdeki günlerde çok daha güzel şeyleri hep birlikte yapacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Elvan, Vali Su, AK Parti milletvekilleri, Başkan Pamuk ve protokol üyeleri, sünnet olacak çocuklara birer çeyrek altın taktı. Duaların da okunduğu şölen, Roman havaları eşliğinde akşam saatlerine kadar devam etti.

Akdeniz Belediyesi’nden Roman çocuklarına sünnet şöleni

Akdeniz Belediyesi’nden Roman çocuklarına sünnet şöleni

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.