Akdeniz  Yeşilova Köyü

Akdeniz Yeşilova Köyü

Yeşilova köyü haberleri, Yeşilova köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mersin köyleri arasında yer alan Yeşilova köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Yeşilova  köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Akdeniz Yeşilova  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşilova köyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

75. Yıl, Mersin'in Mezitli ilçesinin 40 mahallesinden birisidir. Davultepe semtinde bulunmaktadır. 2018 sayımı itibarıyla nüfusu 6.570'tir. Şu anki 75. Yıl Mahallesi muhtarı (2020) Yakup Aytekin'dir. Doğusunda Akdeniz Mahallesi, batısında Davultepe Mahallesi bulunmaktadır. 75. Yıl Mahallesi'nin Akdeniz Mahallesi ile sınırını Kandak Deresi oluşturmaktadır. Mahalledeki yerleşimler daha çok Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nın etrafında yer almaktadır. Daha kuzey kesimlerde tarlalar bulunmaktadır. Bölgede genellikle limon yetiştirilmektedir.75.Yıl Mahallesi'nin denize kıyısı bulunmaktadır. 23 Ha alana ve doğal kumsala sahip 100. Yıl Gümüşkum Tabiat Parkı mahallenin önemli bir mesire yeridir. Parkta kızılçam ve okaliptus ağaçları bulunmaktadır. Piknik yapmak için alanlar mevcuttur. Çocuk oyun alanları ve sahil boyunca uzanan yürüyüş yolu bulunmaktadır. 100. Yıl Tabiat Parkı'nın sahilinin bir bölümünde Caretta Caretta kaplumbağaları yumurtlama yapmakta olup, alan içerisinde Mersin Deniz Kaplumbağası Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi bulunmaktadır.

Yeşilova , Mersin ilinin Akdeniz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşilova  köyü resimleri ve Yeşilova  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Akdeniz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Akdeniz Mersin Arası Kaç Km? Akdeniz Hava Durumu? Mersin Köyleri ve Akdeniz Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mersinli iseniz Mersin Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Mersinli Ünlüler arasında Akdeniz Yeşilova köyünde doğan biri var mı? Akdeniz Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.