Akel: “Bu bir veda değil”

Akel: “Bu bir veda değil”

AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, kongre süreciyle ilgili yaptığı toplantıda, ilçe başkanlığından ayrılacak olmasının veda olmadığını...

AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, kongre süreciyle ilgili yaptığı toplantıda, ilçe başkanlığından ayrılacak olmasının veda olmadığını söyledi.

Başkan Engin Akel ve AK Parti İlçe yönetimi kongre süreci değerlendirme toplantısı düzenledi. AK Parti İlçe Başkanı Engin Akel, yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek düzenlediği basın toplantısında, "Önümüzdeki dönemde resmi olarak milletvekilliği adaylığımı açıklayacak olmamdan dolayı, genel merkezimizle ortak aldığımız karar neticesinde İlçe Başkanlığı görevini bırakıyorum" dedi.

AK Parti'nin, insanlığın ortak vicdanını temsil ettiğini belirten Başkan Akel, "Hak ve Batıl mücadelesi ile başlayan bu siyasi hareket, aslında kökenleri insanlık tarihi ile özdeşleşen bir medeniyetin, bir misyonun temsilcisidir. AK Parti dünya insanlarının ve insanlığın ortak vicdanını temsil ediyor. AK Partili olmak demek Habil ile Kabil arasında başlayan mücadelede Habil'in yanında durmaktır. Musa ile Firavunun mücadelesinde Musa'nın yanında yer almaktır. Her kim ki kendi nefsini bu kutlu davamızın üzerinde tutarsa ne bu dünyada ne de ebedi dünyada bunun hesabını veremez. Makamlar, mevkiler gelip geçicidir. Aslolan millettir, aslolan davadır. Bizler hiç kimsenin kalmadığı, olmadığı bir dönemde 2014 Şubat ayında vazife için çağrıldığımızda önümüze arkamıza bakmadık ve buradayız dedik. Aslanlar gibi mücadele verdik. Henüz yeni kurulmuş bir teşkilat iken bir ay sonra hayatımızın imtihanını verdik. Allah'a hamdolsun ki 30 Mart yerel seçimlerinden alnımızın akıyla çıktık. Ardından 5 ay sonra bu milletin kaderinin belirleneceği 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri için gitmediğimiz köy çalmadık kapı bırakmadık. Yüzde 81,3 ile Cumhurbaşkanımızı seçtirdik. 7 Haziran seçimlerinde tüm Türkiye'de olduğu gibi Kahta'mızda da bir düşüş yaşandı. Yüzde 70.1 Kasım seçimlerinde eski yeni tüm yönetim kurullarında görev yapan kardeşlerimizi, kanaat önderlerini, encümenleri, muhtarları da yanımıza alarak hamdolsun yüzde 83,2 gibi rekor bir oyla 4 vekil çıkardık. 16 Nisan referandumunda bugüne kadar bir siyasi partinin aldığı en yüksek oyu alarak yüzde 84,21 ile kendi rekorumuzu kırdık" dedi.

Akel, "Önümüzde 2019 da 3 büyük seçim var. Teşkilatlarımızda kan değişimine, yenilenmeye ve tazelenmeye ihtiyaç var. Bu çerçevede Genel Merkezimiz çalışmalarını başlattı. Bizimle yapılan görüşmelerde de istişare ile vardığımız ortak kanaat neticesinde 2019 milletvekilliği seçimlerinde adaylığımı koyacağımdan dolayı kongrede görev almama kararı almış bulunmaktayım. Bu karar Genel Merkezimiz ile ortak istişare sonucu alınmıştır ve doğrusu hal bu iken kongrede görev almak etik olmayacağı için önümüzdeki günlerde yapılacak kongrede ben herhangi bir görev almayacağım. Yeni gelecek kardeşime bütün bilgi, birikim ve tecrübemi aktaracak ihtiyaç duyulduğu her an yanında yer alacağım, partimin her zaman emrinde olmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Akel: “Bu bir veda değil”

Akel: “Bu bir veda değil”

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.