Akhisar Arabacıbozköy Köyü

Akhisar Arabacıbozköy Köyü

Arabacıbozköy Köyü haberleri, Akhisar Arabacıbozköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Arabacıbozköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Arabacıbozköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Akhisar Arabacıbozköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Arabacıbozköy köyü son dakika gelişmeleri, Arabacıbozköy köyüne özgü yemekler, Akhisar Arabacıbozköy köyünün tarihi, Arabacıbozköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Arabacıbozköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Arabacıbozköy , Manisa ilinin Akhisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Arabacıbozköy köyü resimleri ve Arabacıbozköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Akhisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Akhisar Manisa Arası Kaç Km? Akhisar Hava Durumu? Akhisar Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Akhisar Arabacıbozköy Köyünde doğan biri var mı? Akhisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Arabacıbozköy, Manisa ilinin Akhisar ilçesine bağlı bir mahalledir.

Akhisar ilçesi Palamut bucağına bağlı bir mahalledir. 16.-17.yy’lara ait Sicil Defterlerindeki kayıtlara göre Sancaklı aşireti'nin bir kısmının bu bölgeye yerleştirildiği görülmektedir. Aynı kayıtlarda Karayağcı aşiretinin bu bölgede yaşadıkarı ile ilgili kayıt da vardır.yalnız bu bölgeye hangi aşiretin önce geldiği bilinmemektedir.Bu bölgenin daha önce meskun mu idi yoksa boşmu bilinmemektedir. Bu nedenle mahallenin tamamının sancaklı yörükleri tarafından oluştuğunu söylemek zordur. Bergama ile Akhisar arasında önemli bir geçit yeri olan ve Roma yolu üreinde olan bu yerleşimin boş olduğunu düşünmek yanlış olur. Mahallenin adının eskiden burada öküzarabası yapımıyla ugraşan yörüklerden geldigi ve ayrıca çevresindeki bozkır arazinin bololması hasebiyle buradan esnlenilerek koyuldugu düşünülmektedir. Karaosmanoğlu ayanlarının bölgeye hakim olduğu dönemlerde mahallenin geliştiği ve büyüdüğü bilinmektedir. Mahallenin kuzeyinde bulunan Ballıobası terk edilmiştir. Bu oba sakinlerinin Tekeli aşiretinden oldukları. hayvancılık ile geçindikleri 1970 yıllatına kadar.Kilim ,Heybe,dokudukları bilinmektedir.

Manisa il merkezine 53 km, Akhisar ilçesine 35 km uzaklıktadır.Akhisar ilçesinin batısında Manisa ilinin kuzeyindedir. Güneyde Saruhanlı ilçesi ile Kuzeyde İzmirin Bergama ve Kınık ilçeleri ile sınırdır. Yunt dağı'nın kuzey doğusunda,Akhisar ovasının dan batı istikametinde yüksektedir. Yayla özellikleri arz eder.Köy arazisi hafif engebeli ve küçük tepelerden oluşmaktadır. toprak olarak da fakirdir. Ekilebilir arazi azdır. Akarsu agı yönünden zayıftır kışın yagışlarla yükselip yazın kuruyan küçük dereler bulunur. Genelde kuru tarım yöntemi uygulanır.Tütün ve zeytin yetiştirilir ayrıca küçükbaş hayvancıklıkta yapılır büyük baş hayvancılık az da olsa yapılmaktadır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık Ocağı ve lojmanı vardır. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.