Akhisar Süleymanköy Köyü

Akhisar Süleymanköy Köyü

Süleymanköy Köyü haberleri, Akhisar Süleymanköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Süleymanköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Süleymanköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde

Akhisar Süleymanköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Süleymanköy köyü son dakika gelişmeleri, Süleymanköy köyüne özgü yemekler, Akhisar Süleymanköy köyünün tarihi, Süleymanköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Süleymanköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Süleymanköy , Manisa ilinin Akhisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Süleymanköy köyü resimleri ve Süleymanköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Akhisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Akhisar Manisa Arası Kaç Km? Akhisar Hava Durumu? Akhisar Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Akhisar Süleymanköy Köyünde doğan biri var mı? Akhisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Süleymanköy , Manisa ilinin Akhisar ilçesine bağlı bir mahalledir.Manisa il merkezine 47 km, Akhisar ilçesine 27 km uzaklıktadır. Koordinatları:38° 58' 55" Kuzey, 27° 36' 2" Doğudur. Akhisar İlçesinin batısında Yunt dağlarının başlangıç noktasındadır. Bölgenin en yüksek tepesi olan Çamlıca dağının "Çalıkbey Yaylası"(1074 Mt) güneyindeki bulunan Ada Tepesinin (670 Mt) güney yönünde dar bir vadi içinde kurulmuştur. Kuzeyde Evkafteke Köyü,Kuzeybatı'da Kınık İlçesi Yayla Köyü,Doğuda Sindelli Köyü, Güneydoğusunda Erdelli Köyü, güneyinde Sırt Köy, Batı yönünde Büknüş Köyü ile çevrilmiştir. Denizden yuksekliği 237 metredir. Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarıma ve hayvancılığa dayalıdır. Tütün ve zeytin tarımı yapılmaktadır. Ancak son yıllarda zeytin tarımı giderek artmasına karşılık tütün, diğer tarım ürünleri ve hayvancılık ciddi oranda düşüş göstermektedir.

Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Köy içi yolları parke taşı döşemedir. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Köy okulu nüfus azlığı nedeniyle kapatılmıştır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.