Akkışla Ganişeyh Köyü

Akkışla Ganişeyh Köyü

Ganişeyh köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Ganişeyh köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Ganişeyh köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Akkışla Ganişeyh köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ganişeyh köyü son dakika gelişmeleri, Ganişeyh köyüne özgü yemekler, Akkışla Ganişeyh köyünün tarihi, Ganişeyh köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ganişeyh köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ganişeyh, Kayseri ilinin Akkışla ilçesine bağlı bir köydür.Köy küçük kabileler halinde ilk olarak 300 yıla yGanişeyh yerleşime başlamıştır.Köy adını yGanişeyh bir bölgede yaşadığı söylenilen Gani şeyh'ten almıştır.Köyün eski adı Avanoğludur.Avanoğlu İsmini köye ilk yerleşen kabileden almıştır. Köy sınırları içerisinde kayaların oyulması sonucu oluşturulmuş mağaralar bulunmaktadır.Buraya KALE adı verilmiş ve orada eski tarihe ait kalıntılar vardır.Sınırları içerisinde birde türbe bulunmaktadır. bulunan son verilere göre hitit krallığının kollarından geç hitit dönemi olarak da bilinen TABAL KRALLIĞI buralarda hüküm sürmüştür M.Ö 750).Bu devletin başkenti kululu kasabası yGanişeyh larındaki Karatepe mevkiinde bulunduğu bilinmektedir. bu devletin kralları başkenti korumak için yGanişeyh bölgelerin yüksek bölgelerine gözetleme kuleleri yaptırmışlardır.Ganişeyh köyü yGanişeyh larındaki yüksek alanlardaki mağara, höyük ve diğer kalıntılar bunu doğrulamaktadır.Tarihi eser olarak taş beşik,ganişeyh türbesi, kilise kalıntısı birçok mezar ve yerleşim yeri kalıntısı bulunmaktadır. definecilik nedeniyle zarar görmektedirler.Kayseri iline 86 km, Akkışla ilçesine 5 km uzaklıktadır.
 

 

Ganişeyh , Kayseri ilinin Akkışla ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yGanişeyh larından geçiyorsanız Ganişeyh Köyü Resimleri ve Ganişeyh köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Akkışla Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Akkışla Kayseri Arası Kaç Km? Akkışla Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Akkışla Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Akkışla Ganişeyh  Köyünde doğan biri var mı? Akkışla Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.