Akkışla Manavuz Köyü

Akkışla Manavuz Köyü

Manavuz köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Manavuz köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Manavuz köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Akkışla Manavuz köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Manavuz köyü son dakika gelişmeleri, Manavuz köyüne özgü yemekler, Akkışla Manavuz köyünün tarihi, Manavuz köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Manavuz köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Manavuz veya eski ismi Uzunçayır, Kayseri'ye ortalama 72 km uzaklıkta olup Kayseri'nin Akkışla ilçesine bağlıdır.Manavuz'un tarihine ait kayıtlar kısıtlıdır. Yörük Türkmenlerinin göçebe olarak gelip yerleştiği, tahmini 200-250 yıllık bir geçmişi olduğu söylenmektedir. Köyün adı ilk olarak Manavuz olarak geçer. Cumhuriyet döneminde Uzunçayır olarak değiştirilse de herkes tarafından Manavuz diye anılmaktadır. 2000'li yılların başında belediye hizmetlerinden faydalanmak amacıyla kasabaya bağlandıysa da 2017 yılında bu sefer Manavuz adıyla mahalle olmuştur. Daha önceden Büyükşehir yasası olmadığı için bağımsız köy idi. Şu anda Kayseri Akkışla ilçesine bağlı bir mahalledir.İklimi karasal Yazları sıcak kurak. Kışları soğuk ve kar yağışlı geçer. Köy'de 2009,2016,2017,2018 ve 2019 yıllarında Manavuz Yayla Şenliği adı altında küçük çaplı festivaller düzenlenmiştir Köye ulaşım Kayseri Doğu Terminali'nden belirli aralıklarla kalkan minibüslerle sağlanmaktadır. Köyde ilkokul bulunmamaktadır. Taşımalı eğitim yapılmaktadır. İklim gereği tarım çok gelişmiş değildir. Meyve ürünlerinde başlıca elma, ceviz, armut, kayısı, vişne başı çekmektedir. Buğday, arpa ve yonca başlıca ekilen ekim ürünlerindendir. Ayrıca gilaburu bölgede yetişen endemik bitki türündendir. Hayvancılıkta ise küçükbaş hayvancılık ön plana gelmektedir. Köyün Yeşiltaş adında bir adet yaylası vardır. Burada yaz aylarında hayvancılık yapılmaktadır.

 

Manavuz , Kayseri ilinin Akkışla ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yManavuz larından geçiyorsanız Manavuz Köyü Resimleri ve Manavuz köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Akkışla Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Akkışla Kayseri Arası Kaç Km? Akkışla Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Akkışla Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Akkışla Manavuz  Köyünde doğan biri var mı? Akkışla Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.