Akkuş Yukarıdüğencili Köyü

Akkuş Yukarıdüğencili Köyü

Yukarıdüğencili Köyü Haberleri, Akkuş Yukarıdüğencili Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yukarıdüğencili Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Yukarıdüğencili Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Akkuş Yukarıdüğencili köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yukarıdüğencili köyü son dakika gelişmeleri, Yukarıdüğencili köyüne özgü yemekler, Akkuş Yukarıdüğencili köyünün tarihi, Yukarıdüğencili köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yukarıdüğencili köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yukarıdüğencili , Ordu'nun Akkuş ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yukarıdüğencili Köyü Resimleri ve Yukarıdüğencili köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Akkuş Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Akkuş Ordu Arası Kaç Km? Akkuş Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Akkuş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Akkuş Yukarıdüğencili Köyünde doğan biri var mı? Akkuş Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yukarıdüğencili , Ordu ilinin Akkuş ilçesine bağlı bir köydür.

Köyümüz önceleri Düğencili (Tanışmalan) mahallesinin bir mahallesi iken 1971 yılında bu mahalleden ayrılarak yeni bir muhtarlık olmuştur. Böylece Köyümüz YUKARI DÜĞENCİLİ KÖYÜ adını almış, Düğencili (Tanışmalan) Aşağı düğencili olmuştur. Köyümüze ilk yerleşen kabilelerin Toprakçıoğulları ile İkizoğulları olduğu ve Bunların Tokat ili Niksar ilçesi tarafından geldiği rivayet edilir. (Her yönüyle Akkuş kitabından öğreniyoruz) Eski nüfus kayıtlarındanda bu bilgilere ulaşılacağı söylensede, bu kayıtlar genelde Osmanlıca olduğu için bu dili fazla bilen olmadığından, ayrıca bu Nüfus kayıtları Ordu ilinin muhtelif ilçelerinde olduğu bilinmektedir.

Orta Karadeniz bölgesinde canik dağları sırtında Akkuş ilçe merkezinin 8 km güneyinde Akkuş-Niksar karayolu güzergahındadır.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyümüzdeki insanların temel geçim kaynağı tarım hayvancılık ve el sanatlarıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır fakat eğitim ve öğretime kapalıdır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır.. Fakat kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir. Ana yol çakıllıdır.. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.