Aksaray Ağaçören Hacıahmetlidavutlu Köyü

Aksaray Ağaçören Hacıahmetlidavutlu Köyü

Hacıahmetlidavutlu, Aksaray ilinin Ağaçören ilçesine bağlı bir köydür.Köye Hacı Ahmetli Davutlu köyü denmesini, köy halkının anlatımlarına göre şöyledir.

Burada Hacı Ahmet adında muhterem bir zat yaşamış. Bu kişinin köyde birlik ve beraberliği sağlamasından dolayı vefatından sonra Davutlu köyü isminin başına Hacı Ahmet eklenerek , Hacı Ahmetli Davutlu köyü olarak kayıtlara geçmiştir.
Köy Ağaçören ilçesine bağlıdır. Kuruluşu 1300'lü yıllara kadar inen bir yerleşim merkezidir. Hacı Ahmetli Davutlu köyü Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesine bağlı iken Ağaçören’nin 21 haziran 1989'da ilçe olmasıyla köy Ağaçören ilçesine bağlanmıştır. Ağaçören’in de Aksaray'a bağlanmasıyla köy, Aksaray ili ve Ağaçören ilçesi sınırlarındadır.
Hacı Ahmetli Davutlu köyü , Aksaray ili Ağaçören ilçesine bağlı bir Anadolu köyüdür. Köye Hacı Ahmetli Davutlu köyü denmesini, köy halkının anlatımlarına göre şöyledir: Burada Hacı Ahmet adında muhterem bir zat yaşamış. Bu kişinin köyde birlik ve beraberliği sağlamasından dolayı vefatından sonra Davutlu köyü isminin başına Hacı Ahmet eklenerek , Hacı Ahmetli Davutlu köyü olarak kayıtlara geçmiştir.
Kuruluşu 1300'lü yıllara kadar inen bir yerleşim merkezidir. Hacı Ahmetli Davutlu köyü Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesine bağlı iken Ağaçören’nin 21 haziran 1989'da ilçe olmasıyla köy Ağaçören ilçesine bağlanmıştır. Ağaçören’in de Aksaray'a bağlanmasıyla köy, Aksaray ili ve Ağaçören ilçesi sınırlarındadır. Sofular, Kırımini, Sarıağıl ve Demircili köyleri ile komşudur. Köy halkı geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlamaktadır. İl merkezine günlük araç bulunur. Köyün bazı mevkileri Söğütler, Yelliseki, Harmanyeri ve Çanakçıdır.Aksaray iline 65 km, Ağaçören ilçesine 15 km uzaklıktadır.Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.
Aksaray iline 65 km, Ağaçören ilçesine 15 km uzaklıktadır. Sofular, Kırımini, Sarıağıl ve Demircili köyleri ile komşudur.
Köyün iklimi, Karasal iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi yoktur, ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur, ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 


BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.