Aksaray Bağlıkaya Kasabası

Aksaray Bağlıkaya Kasabası

Bağlıkaya Kasabası haberleri, Bağlıkaya Kasabası güncel son dakika gelişmeleri, kasaba ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Aksaray kasabaları arasında yer alan Bağlıkaya kasabasında vefat edenler, kasabanın eski adı haberimizde.

Bağlıkaya kasabası düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bağlıkaya kasabası son dakika gelişmeleri, kasabaya özgü yemekler, Bağlıkaya kasabasınin tarihi, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bağlıkaya, Aksaray ilinin Merkez ilçesine bağlı bir beldedir. Aksaray - Kırşehir yolu 24. km'de bulunmaktadır. Eski ismi Çimeli Veyisfakılı'dır. Kasabanın geçim kaynagını Tarım ve hayvan ticareti oluşturmaktadır. Tarım ürünlerini; arpa ve buğday oluşturmaktadır.

Kasabada 1adet ilkokul, 1adet ortaokul, 5 adet cami, 1 adet sağlık ocağı ve 1 adet eczane bulunmaktadır. Pazartesi günleri pazar kurulmaktadır. Kasaba yaklaşık 3000 nüfusa sahiptir ve Aksaray´ın ikinci büyük kasabasıdır.

TARİHİ: Köy kurulmadan önce Demirkapı Mağarası civarında Rumlar´ın yaşadıkları bilinmektedir. Daha sonra değişik zamanlarda Konya, Karaman, Adana ve Yozgat´tan gelenler tarafından köy kurulmuştur. Köyün yüzölçümü 45.000 hektar olarak belirtilmiştir.

ULAŞIM: Kasabanın içinden Aksaray -Ortaköy- Kırşehir karayolu geçmektedir.

TARIM: Arazi tarıma elverişli olmakla beraber, sulanabilir arazi azdır. Kuru tarıma elverişli olan arpa, buğday, çavdar, nohut, yulaf gibi ürünler yetiştirilmektedir.

HAYVANCILIK: Kasaba hayvancılık yönünden çok gelişmiştir. Hayvan ticareti oldukça yaygındır. Besicilik faaliyetleri üst seviyede olup yetiştirilen hayvanlar Aksaray, Konya, Kırşehir, Adana, Niğde, Nevşehir, Ereğli, Ortaköy gibi il ve ilçelere pazarlanmaktadır. Kasabada besiciliğe bağlı olarak süt üretimi de yapılmaktadır. Süt üretiminin günlük 5 ton civarında olduğu sanılmaktadır.

İKLİM: Yörede karasal iklim hakimdir. Yazlar sıcak ve kurak; kışlar soğuk ve yağışlıdır. Sıcaklık -10 C ile 40 C arsında değişir.

COĞRAFİ DURUM: Kasabanın doğusunda Nurgöz, güneydoğusunda Yogan, güneyinde Topakkaya, batısında Çimeli Yeniköy, kuzeybatısında Baymış ve Sapmaz, kuzeyinde Sapmaz ve Boyalı arazileri vardır. Kuzeydoğusunda Boyalı köyü vardır. Doğusunda Çolaknebi ve Macarlı köyü bulunmaktadır.

Bağlıkaya, Aksaray ilinin merkezine bağlı bir kasabadır. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu kasabanin yakınlarından geçiyorsanız Bağlıkaya kasabası Resimleri ve Bağlıkaya kasabası videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aksaray Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aksaray Hava Durumu? Aksaray kasabalarını merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Aksarayli iseniz  Aksaray Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Aksarayli Ünlüler arasında Bağlıkaya kasabasınde doğan biri var mı? Bağlıkaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.