Aksaray Çetin Köyü

Aksaray Çetin Köyü

Çetin Köyü Haberleri, Ortaköy Çetin Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Çetin Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Aksaray Köyleri Arasında Yer Alan Çetin Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Ortaköy Çetin köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çetin köyü son dakika gelişmeleri, Çetin köyüne özgü yemekler, Ortaköy Çetin köyünün tarihi, Çetin köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çetin köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çetin , Aksaray ilinin Ortaköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çetin Köyü Resimleri ve Çetin köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ortaköy Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ortaköy Aksaray Arası Kaç Km? Ortaköy Hava Durumu? Aksaray Köyleri ve Ortaköy Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Aksaraylı iseniz Aksaray Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Aksaraylı Ünlüler arasında Ortaköy Çetin Köyünde doğan biri var mı? Ortaköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çetin , Aksaray ilinin Ortaköy ilçesine bağlı bir köydür.

Çatin Köyü, doğuda Ozancık, batıda Cumali, kuzeyde Kümbet, güneyde Yanyurt köyleri arasında kalır. Köy 40 km’lik stabilize yol ile Aksaray’a, 15 km’lik yol ile Ortaköy’e, 50 km’lik yarısı stabilize yol ile de Nevşehir’e bağlantılıdır. Kırşehir'e ise Ortaköy'den geçmek suretiyle yaklaşık 60 km mesafededir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Bölgesel ürünler sayılabilecek tahıl(buğday,arpa),baklagiller ,kabak ,pancar üretilmektedir. Meyvecilik olarak elma ön plana çıkmaktadır. Köyde büyükbaş hayvancılık yaygın olup süt üretimi yapılmakta ve doğrudan süt olarak çeşitli süt fabrikalarına verilmektedir. Küçükbaş hayvan sayısı eskisine oranla az olmakla birlikte hala özellikle yaylalarda görülmektedir. Köyde bir de Tarım Kredi Kooperatifi bulunmaktadır.

Köyde çevre köylerin de taşımalı eğitimle taşındığı büyük bir ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem de kanalizasyon şebekesi vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.