Aksaray Çimenliyeniköy  Köyü

Aksaray Çimenliyeniköy Köyü

Çimenliyeniköy Köyü Haberleri, Çimenliyeniköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Çimenliyeniköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Aksaray Köyleri Arasında Yer Alan Çimenliyeniköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Çimenliyeniköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çimenliyeniköy köyü son dakika gelişmeleri, Çimenliyeniköy köyüne özgü yemekler,  Çimenliyeniköy köyünün tarihi, Çimenliyeniköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çimenliyeniköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çimenliyeniköy , Aksaray iline bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün Çimenliyeniköy yakınlarından geçiyorsanız Çimenliyeniköy Köyü Resimleri ve Çimenliyeniköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Aksaray Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı?  Aksaray Arası Kaç Km?  Hava Durumu? Aksaray Köyleri ve  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Aksaraylı iseniz Aksaray Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Aksaraylı Ünlüler arasında  Çimenliyeniköy Köyünde doğan biri var mı?  Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çimenliyeniköy , Aksaray iline bağlı bir köydür.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köy Nüfusunun büyük bir bölümü Aksaray ilinde ikamet etmektedir. Çimeliyeni Köy nüfusuna kayıtlı kişi sayısı 10 Bin olduğu sanılmaktadır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Verimli ve sulak bir araziye sahip olan köy arazisinde yetişen ürünler genel itibarıyla başta Ayçiçek, Buğday, Arpa olmakla birlikte son yıllarda deneme amaçlı Sarımsak ekimi yapılmış ve büyük verim alınmıştır.Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.