AKÜMDER, Başkan Doğan’ı ziyaret etti

AKÜMDER, Başkan Doğan’ı ziyaret etti

Anadolu Kültürünü Araştırma ve Müziğini Tanıtma Dernek (AKÜMDER) Başkanı Sabri Mutlu ile yönetim kurulu üyeleri, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ı...

Anadolu Kültürünü Araştırma ve Müziğini Tanıtma Dernek (AKÜMDER) Başkanı Sabri Mutlu ile yönetim kurulu üyeleri, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve belediyenin kültürel çalışmalarına dikkat çeken Başkan Doğan, "Sivil toplum örgütleri şehirlerin en büyük zenginlikleridir. Şehrimiz bu konuda çok şanslı. Bu kuruluşlarımızın gönüllü olarak kendilerine görev çıkarmaları, sosyal anlamda projeler üretmeleri hem bugüne hem geleceğe katkı sağlamaları bizim için mutlu edici bir olay. Devletin kuruluşları, belediyeler belli bir ölçeğe kadar bunları yapabiliyor. Bu tür sivil toplum örgütlerinin çalışmaları, bizlerin çalışmalarını destekliyor, hatta uzanamadığımız bazı yerlere de uzanmış oluyor. Hele ki, Anadolu kültürünün araştırılması dendiği zaman olay bambaşka bir boyuta gidiyor. Çünkü Anadolu, dünyanın en köklü medeniyetlerinin bulunduğu bir kültüre sahip. İzmit Belediyesi olarak, kültürümüzün bugünlere taşınması, yeni yetişen nesillere o gücü hissettirerek yarınlara hazırlanması yönünde çok gayretler sarf ediyoruz. Aslında hedeflerimiz örtüşüyor. Umarım, hem şehirde, hem de gönül coğrafyamızda birlikte faaliyetler yaparız. Duyarlılığınız için sizleri kutluyorum" dedi.

Çalışmaları hakkında Başkan Doğan'a bilgi veren AKÜMDER Başkanı Sabri Mutlu ise," Derneğimizi 2014 yılında kurduk. Farklı illerden kentimize göç eden yöresel kültürleri aynı paydada buluşturarak tek bir kültür ortaya çıkacak şekilde faaliyetleri gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Kültürel faaliyetlere, tarih ve turizme çok önem verdiğiniz için, özellikle başkanımızı ziyaret etmek ve yapabileceğimiz ortak projeler konusunda kendisinin fikir ve yönlendirmelerinden faydalanmak istedik" şeklinde konuştu.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.