Akyurt Çınar Köyü

Akyurt Çınar Köyü

Çınar Köyü Haberleri, Akyurt Çınar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Çınar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Çınar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Akyurt Çınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çınar köyü son dakika gelişmeleri, Çınar köyüne özgü yemekler, Akyurt Çınar köyünün tarihi, Çınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çınar, Ankara ilinin Akyurt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çınar Köyü Resimleri ve Çınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Akyurt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Akyurt Ankara Arası Kaç Km? Akyurt Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Akyurt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Akyurt Çınar Köyünde doğan biri var mı? Akyurt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çınar, Ankara ilinin Akyurt ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının mahallede şimdi olmayan bir çınar ağacından aldığı söylenir.Mahalle 100 ile 150 yıl önce Kalecik, Şabanözü, Kızılcahamam, Orta ve Keskin ilçelerinden gelen insanlar tarafından kurulmuştur. 1955 yılından sonra mahalleye Çankırı Orta İlçesi Yaylakent (Basdak) Kasabasından çok fazla aile Ankara'ya yakın diye gelerek yerleşmiştir. Halkının tamamı Türk ve Sünnidir.

23.07.2004 tarih ve 25531 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun geçici 2’nci maddesi gereği Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarını belirleyen 50 km yarıçap içinde kaldığından köy tüzel kişiliği sona ererek mahalleye dönüşmüştür.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır köyde çok sayıda büyük baş hayvanlar bulunmaktadır...

Ankara iline 28 km, Akyurt ilçesine 10 km uzaklıktadır.Mahllenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.