Akyurt Elecik Köyü

Akyurt Elecik Köyü

Elecik Köyü Haberleri, Akyurt Elecik Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Elecik Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Elecik Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Akyurt Elecik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Elecik köyü son dakika gelişmeleri, Elecik köyüne özgü yemekler, Akyurt Elecik köyünün tarihi, Elecik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Elecik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Elecik, Ankara ilinin Akyurt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Elecik Köyü Resimleri ve Elecik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Akyurt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Akyurt Ankara Arası Kaç Km? Akyurt Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Akyurt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Akyurt Elecik Köyünde doğan biri var mı? Akyurt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Elecik, Ankara ilinin Akyurt ilçesine bağlı bir mahalledir.

23 Temmuz 2004 tarihinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarını belirleyen 50 km yarıçap içinde kaldığından köy tüzel kişiliği sona ererek mahalleye dönüşmüştür.Köyde en meşhur olan yemek türleri; bulgur pilavı, yoğurtlu tarhana, keşkek aşı, bazlama ekmeği vb. yiyeceklerdir.

Ankara iline 58 km., Akyurt ilçesine 25 km., Çankırı-Ankara yoluna 6 km. uzaklıktadır. Köy, batıda Dikmenlik ve Yeldeğirmeni tepeleri, güneyde Akkaya ve Doğutepe ile çevrilidir. Kuzey ve doğusu açıktır ve bahçelerle çevrilidir. Komşu köyler ise kuzeyde Akçataş Köyü, kuzeydoğusunda Karahöyük Köyü, doğusunda Çiftlik Köyü, güneyinde Eskiköy ve Haydar Köyü, batısında Türkmen (Eskiçöte) ve Yeniçöte Köyü ile çevrilidir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy tarım arazisi bakımından geniş bir toprak yüz ölçümüne ve verimli tarım arazilerine sahiptir. Tarım ürünleri olarak genelde, buğday, arpa, fiğ, nohut, mercimek, kimyon, brokoli, fasulye, domates, ayçiçeği, patlıcan, kavun, karpuz yetiştirilir.

Köyün otlaklarıyla hayvancılığa elverişli olması nedeniyle, geçim kaynağının büyük bir bölümünü de büyükbaş hayvancılık oluşturur. Aynı zamanda besicilikte gelişmiştir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır. 8 yıllık eğitim verilmektedir. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur ancak sağlık evi mevcuttur.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.