Akyurt Kozayağı Köyü

Akyurt Kozayağı Köyü

Kozayağı köyü haberleri, Akyurt Kozayağı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kozayağı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ankara köyleri arasında yer alan Kozayağı köyü düğüköyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Akyurt Kozayağı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kozayağı köyü son dakika gelişmeleri, Kozayağı köyüne özgü yemekler, Akyurt Kozayağı köyünün tarihi, Kozayağı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kozayağı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kozayağı, Ankara ilinin Akyurt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kozayağı Köyü Resimleri ve Kozayağı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Akyurt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Akyurt Ankara Arası Kaç Km? Akyurt Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Akyurt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Akyurt Kozayağı Köyünde doğan biri var mı? Akyurt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kozayağı, Ankara ilinin Akyurt ilçesine bağlı bir mahalledir.

23 Temmuz 2004 tarih ve 25531 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun geçici 2’nci maddesi gereği Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarını belirleyen 50 km yarıçap içinde kaldığından köy tüzel kişiliği kaybetmeden orman köyü olarak Büyükşehir ve ilçe belediyesi mücavir alanına girmiştir. Ankara iline 50 km, Akyurt ilçesine 19 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün başlıca ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Tarım ürünleri olarak ekin, arpa, fiğ,nohut, taze fasulye yetiştirilen başlıca ürünleridir. Bunun yanında elma, armut, ayva, vişne, kayısı, badem yetişen diğer ürünler arasında sayılabilir.

Köyde hayvancılık olarak büyükbaş hayvancılık yapılır. Köyde sütçülükle ilgili bir kooperatif bulunmaktadır. Bu kooperatifte bir süt deposu bulunmakla beraber, bu depoda soğutma sistemli bir tankla sabah ve akşam saatlerinde sütler devamlı olarak toplanmaktadır. Toplanan bu sütler piyasaya satılarak, köylüye bir gelir sağlanmaktadır. Büyükbaş hayvancılığın yanında, arı yetiştiriciliği de yapılan diğer faaliyetlerdendir.

Köyde bir ilköğretim okulu mevcuttur. Bu ilköğretim okulunda sınıf sayıları 12 ile 18 kişi arasında değişmektedir. Eğitim ve öğretim sabah 09:30'da başlayıp, öğleden sonra saat 15:00'e kadar devam etmektedir. Bu ilköğretim okulunda yakın çevredeki köyler olan Karacakaya, Ahmetadil, Haydar köylerinde bulunan öğrenciler de taşımalı sistem yoluyla yararlanmaktadırlar. Köyde lise bulunmamaktadır. Lise için öğrenciler genellikle Akyurt'ta bulunan liselerde eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunurlar.

Köy, ilk yerleşim yerinde heyelan tehlikesi olması nedeniyle 1990'lı yıllarda Ankara-Çankırı Yolu'nun 50. kilometresine 1 kilometre uzaklıkta bulunan halk arasında Dişli diye tabir edilen alana taşınmıştır. Bu alanda evler daha modern ve iki kattan oluşmaktadır. Köyün suyu dağdan su getirilerek, su deposu yoluyla evlerin musluklarına kadar basılmaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum