Alacakaya İncebayır Köyü

Alacakaya İncebayır Köyü

İncebayır Köyü haberleri, Alacakaya İncebayır köyü güncel son dakika gelişmeleri, İncebayır köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan İncebayır köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Alacakaya İncebayır Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İncebayır Köyü son dakika gelişmeleri, İncebayır Köyü ne özgü yemekler, Alacakaya İncebayır Köyü nün tarihi, İncebayır Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, İncebayır Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İncebayır Köyü, Elazığ ilinin Alacakaya ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İncebayır Köyü Resimleri ve İncebayır Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alacakaya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Alacakaya Elazığ Arası Kaç Km? Alacakaya Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Alacakaya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Alacakaya İncebayır Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Alacakaya Doğumlu Ünlüler Kimler?

İncebayır, Elâzığ ilinin Alacakaya ilçesine bağlı bir köydür. 

Köyde Zazaca konuşulmakta olup Zaza kültürü egemendir.
Elazığ iline 84 km, Alacakaya ilçesine 4 km uzaklıktadır. Köye bağlantı yolları Bişeran ve Haman mezrasına büyük köprü ile Bahra mezrasına küçük köprü ile bağlanılır. Rakımı en düşük mezra Haman, en yüksek (yaklaşık 1450 m rakım) mezra Bişeran'dır.
Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.
Köyde elektrik ve telefon bağlantıları vardır. Ayrıca yılın hiçbir zamanında su sıkıntısı yaşanmamaktadır. Köyün hemen yukarı kısmında bulunan yüksek dağlardan gelen bir kaynak suyu mevcuttur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.