Aladağ Yurt Yangını Davasında Karar Verildi

Aladağ Yurt Yangını Davasında Karar Verildi

Adana’nın Aladağ ilçesinde bir tarikat tarafından işletilen kaçak yurtta 2016 yılında çıkan yangında 11’i kız öğrenci 12 kişi yanarak can vermişti.

Adana’nın Aladağ ilçesinde bir tarikat tarafından işletilen kaçak yurtta 2016 yılında çıkan yangında 11’i kız öğrenci 12 kişi yanarak can vermişti. Aladağ yurt yangını olayı ile ilgili davanın karar duruşması Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesinde görüldü. Yurt Müdürü Cuma Ali Genç’ e 13 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Adana’nın Aladağ ilçesinde, bir tarikata ait kaçak yurtta 2016 yılında çıkan yangında 11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirmesi sonucunda 18 kişinin yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. heyet, 8 sanık hakkında, 4 yıl 2 ay ile 15 yıl arasında değişen hapis cezalarına karar verdi.

Sorumlu olan kamu görevlileri hakkında heyetçe suç duyusunda bulunulması istendi

Duruşmada, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) adına Av. Sedat Durna ve Av. Volkan Yalçınkaya söz alarak derneğimizin katılma talebinin tekrar değerlendirilmesi ve kabul edilmesi, sanıkların olası kasttan ve üst sınırdan cezalandırılması ve Anayasanın 42. maddesinin ihlal edildiği, eğitim ve öğretimin Atatürk ilke ve devrimlerine göre yapılmasının Anayasa hükmü olduğu hatırlatılarak bu olaydan sorumlu olan kamu görevlileri hakkında heyetçe suç duyusunda bulunulmasını talep etti.

 

Mahkeme heyeti baroların katılma talebini reddetti.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin açıklamalarına göre mahkeme heyeti, ÇYDD’nin, Türkiye Barolar Birliği (TBB)’nin ve baroların katılma talebini reddetti. Mahkeme heyeti, ilk derece mahkemesinin kararını kaldırdı, cezaları bir miktar artırdı, olası kast hükümleri yönünden değil, bilinçli taksir hükümleri yönünden karar kurdu. 18 sanığın yargılandığı davada 8 kişi hakkında hapis cezası verildi, sanıklar 10 ile 15 yıl arasında ceza aldı.

Aladağ Yurt Yangını Davasında Karar Verildi

“Aladağ’da yanarak can veren çocuklarımızın çığlığı yüreğimizdedir.”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olay ile ilgili açıklamasında, ” Çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşma hedefiyle yola çıktık. 33 yıldır yaptığımız gibi başta çocuklarımızın, gençlerimizin ve kadınlarımızın laik, bilimsel ve ücretsiz eğitim almasını savunmaya devam edeceğiz. Bu nedenle, derneğimizin tarihsel görevi adına hukuk birimimiz, bu davaları takip etmeye devam edecektir.” ifadelerini kullandı. (BSHA- Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.