Alaşehir Hacıaliler Köyü

Alaşehir Hacıaliler Köyü

Hacıaliler Köyü haberleri, Alaşehir Hacıaliler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hacıaliler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Hacıaliler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Alaşehir Hacıaliler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacıaliler köyü son dakika gelişmeleri, Hacıaliler köyüne özgü yemekler, Alaşehir Hacıaliler köyünün tarihi, Hacıaliler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacıaliler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hacıaliler , Manisa ilinin Alaşehir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hacıaliler köyü resimleri ve Hacıaliler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alaşehir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Alaşehir Manisa Arası Kaç Km? Alaşehir Hava Durumu? Alaşehir Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Alaşehir Hacıaliler Köyünde doğan biri var mı? Alaşehir Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hacıaliler , Manisa ilinin Alaşehir ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının bir rivayete göre köye ilk yerleşen kişinin adından gelmektedir.Hacı ali .hatta bu kişi mahallenin iki yerine diktiği çınar ağacıyla namını korumuş ve saygınlığına da arttırmıştır.Bu iki ağaçdan biri köy kahvesi ya da diğer bi ikametle köy muhtarlığının bulunduğu avludadır.Diğeri ise mahallenin eski subaşı mahallesi yolu üzerindedir.bu iki ağaçda yapı itibarıyla bir hayli ilginçtir

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. düğünler 2 gün sürer ev yemekleri harikadır kapanç ekmekleri parmakları yedirir

Manisa il merkezine 123 km, Alaşehir ilçesine 13 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin nüfusu 610 dur.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde sofralık yaş ve kuru üzüm yetiştiriciliği öne gelmektedir 

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

Alaşehir Hacıaliler Köyü Resimleri

Alaşehir Hacıaliler Köyü Resimleri

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.