Alaşehir Örnekköy Köyü

Alaşehir Örnekköy Köyü

Örnekköy Köyü haberleri, Alaşehir Örnekköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Örnekköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Örnekköy köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Alaşehir Örnekköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Örnekköy köyü son dakika gelişmeleri, Örnekköy köyüne özgü yemekler, Alaşehir Örnekköy köyünün tarihi, Örnekköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Örnekköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Örnekköy , Manisa ilinin Alaşehir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Örnekköy köyü resimleri ve Örnekköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alaşehir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Alaşehir Manisa Arası Kaç Km? Alaşehir Hava Durumu? Alaşehir Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Alaşehir Örnekköy Köyünde doğan biri var mı? Alaşehir Doğumlu Ünlüler Kimler?

Örnekköy , Manisa ilinin Alaşehir ilçesine bağlı bir mahalledir.

Balkan göçmeni türklerin gelmesiyle 1930-50li yıllarda kurulmuştur.İlk zamanlarda yeniköye bağlı olup ismi muhacir mahallesi iken sonradan ayrı bir köy olup ismi de örnekköy olmuştur.

Mahallede kıyı ege kültürünün yanı sıra az da olsa rumeli kültürü hakimdir.Çevrede köy ahalisi çokçalışkan ve yeniliklere açık bir topluluk olarak bilinir.çevre köylere göre en modern köy olarak bilinir.

Manisa il merkezine 90 km, Alaşehir ilçesine 18 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

mahallenin ve çevrenin ekonomisinin büyük çoğunluğunu üzüm ve üzümden yapılan ürünler oluşturur.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyonşebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.