Alaşehir Şahyar Köyü

Alaşehir Şahyar Köyü

Şahyar Köyü haberleri, Alaşehir Şahyar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Şahyar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Şahyar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Alaşehir Şahyar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Şahyar köyü son dakika gelişmeleri, Şahyar köyüne özgü yemekler, Alaşehir Şahyar köyünün tarihi, Şahyar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Şahyar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Şahyar , Manisa ilinin Alaşehir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Şahyar köyü resimleri ve Şahyar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alaşehir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Alaşehir Manisa Arası Kaç Km? Alaşehir Hava Durumu? Alaşehir Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Alaşehir Şahyar Köyünde doğan biri var mı? Alaşehir Doğumlu Ünlüler Kimler?

Şahyar , Manisa ilinin Alaşehir ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin tarihi eskilere kadar gitmektedir, hatta millî mücadele döneminde Alaşehir Kongresi reisi olarak Mustafa Şahyar isimli şehrin ileri gelenlerinden birisi de görülmektedir.

Mahallenin kültürel yapısı oldukça zengin olup farklı inanç uzuvlarını bir arada kardeşçe barındıran bir sistemle işlemektedir. Köyü aradan geçen Şahyar Çayı iki yakaya bölmüştür daha doğrusu ise 'eski köy' diye tabir edilen yerleşkedeki evlerin 1969 gediz depremiyle agır hasar görüp, oturulamaz hale gelmesinden sonra köylüler daha kuzeye çayın batı kısmına devlet destekli yapılan mahalleye taşınmışlardır. Bu kısımda ikamet eden köylüler Türkmen Boylarından ALEVİLER olarak bilinmektedirler. Çayın doğu yakasında ise birçoğu mahallenin kuzey komşu mahallesi olan Azıtepe Köyü ve çevresinden gelen köylülerdir. Bunlara ek olarak mahallenin iki yakasını birbirine bağlayan köprünün civarında 1964 veya 1968 yılında yapılmış olan bir çeşme bulunmaktadır.

Manisa il merkezine 119 km, Alaşehir ilçesine 9 km uzaklıktadır. Mahallenin içerisinden geçen Şahyar Deresi, mahallesi ikiye ayırır. Doğudan Alkan, batıdan Çeşneli, güneyden Azıtepe köyleri ve kuzeyden Piyadeler Kasabası'yla komşudur.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.ama değişen iklim koşullarında vede bahsi geçen küresel ısınmanın sonucu olarak tolu yağışıda yazın vede bahar aylarının çeşitli zamanlarında az da olsa görülmekte vede üzüm üretimini oldukça etkilemektedir .

Mahallenin ekonomisi büyük ölçüde yaş ve kuru üzüm üretimine dayanır. Bunun yanı sıra zeytinyağı, baklagiller, çeşitli meyve ve sebzeler de az da olsa üretilir.taze üzüm üretiminde ise mahallenin önemi oldukça yüksek olup açıkgöz tüccarların sıkça uğrak eridir.Malesef halkımızın bilinçlenmemesinden ya da iyi niyetinden kaynaklanan ve dolandırıcılıkla sonuçlanan birçok üzüm ticaretinde köylülerimizin hakları alınteri vede paraları yenilmiştir.Üzüm üretiminin önemli bir parçası olan asma yapraklarıda salamura olarak değerlendirilmektedir. Bunlara ek olarak da şahyar çayının taşımış olduğu suyu alaşehir ovasında piyadeler akkeçili köylerine bağlı olarak üretim yapan üzüm bağlarının sulanması sonucu elde edilen gelirde önemli bir payı oluşturmaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ve kullanılır durumdadır okul mahallenin batı yakasında kalmaktadır. ibadethane olarak ise sadece cami mevcuttur vede mahallenin doğu yakasında kalmaktadır. yakın zamanda ise tahtacı boyunun ibadetlerini yerine getirebilmesi için ise cemevi yapılması il ve ilçe yönetimlerince karar aşamasında tutulmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyonşebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalttır mahallede elektrik ve sabit telefon ve ınternet baglantısı vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.