Alaşehir Sarıpınar Köyü

Alaşehir Sarıpınar Köyü

Sarıpınar Köyü haberleri, Alaşehir Sarıpınar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sarıpınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Sarıpınar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Alaşehir Sarıpınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarıpınar köyü son dakika gelişmeleri, Sarıpınar köyüne özgü yemekler, Alaşehir Sarıpınar köyünün tarihi, Sarıpınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarıpınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sarıpınar , Manisa ilinin Alaşehir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sarıpınar köyü resimleri ve Sarıpınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alaşehir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Alaşehir Manisa Arası Kaç Km? Alaşehir Hava Durumu? Alaşehir Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Alaşehir Sarıpınar Köyünde doğan biri var mı? Alaşehir Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sarıpınar , Manisa ilinin Alaşehir ilçesine bağlı bir mahalledir.Manisa'nın mülki sınırlar itibarıyla büyükşehir olması ile köy olan yerleşim yeri mahalle olmuştur.Mahallenin adı mahallede önceden bulunan ünlü bir pınardan gelmektedir.

Mahallede dini ve kültürel anlamda önemli günlerde kadınlar lokma yapıp komşularına dağıtırlar. Çoğunlukla aileler kendi ekmeğini (köy ekmeği) yapmaktadır. Ramazan başlangıcında Ramazan ayında yetecek şekilde yufka pişirilir, üst üste dizilip kurutulur ve bunlara gevrek denir.

Köy dügünleri genellikle iki gün sürer; cumartesi akşamı kına gecesi ve pazar günü düğün yapılır. Akabinde 'gelin alma'ya gidilir. Gelin kız evinden oğlan evine getirilir, düğün burada sona erer.

Manisa il merkezine 150 km, Alaşehir ilçesine 40 km uzaklıktadır. Manisa il sınırdadır. Alaşehir'den köye ulaşım için Alaşehir-Kiraz yolu kullanılır. Avşar Barajı nın baraj gölü kıyısından seyreden yoldan devam edilir. Uluderbent Kasabası'nın Alaçatı Mevkiinde karayolundan bu köye asfalt yol ayrılır. Bu yol izlenir ve köye ulaşılır. Sarıpınar mahallesi Manisa il sınırında bulunmasından dolayı Aydın - Nazilli'ye bağlı Aşağı Yakacık (Avra) mahallesine ve İzmir - Kiraz'a bağlı Umurlu mahallesine komşudur. Alaşehir ile Nazilli arsında Uluderbent ve Avra'lı minibüsçü kooperatifleri tarafından yapılan yolcu taşımacılığı güzergahları arasında Sarıpınar mahallesi de bulunmaktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Sarıpınar mahallesinin ana geçim kaynağını kiraz meyvesi teşkil ediyor diyebiliriz. Mahallede kiraz bahçesi fazla sayıdadır. Son yıllarda kiraz üretiminin artmasıyla köy kiraz ihracatı konusunda önemli bir konuma gelmiştir. Öyle ki Alaşehir'de işletmesi bulunan yurtdışına ihracat yapan şirketler kiraz hasat mevsiminde merkez olarak Sarıpınar mahallesini kullanmaktadırlar. Burada yetiştirilen 1. Kalite napolyon kirazı çoğu şirketi köye çekmektedir. Son yıllarda mahallede bağcılık faaliyetleri de gözlemlenmektedir. Köy halkının çoğunluğu üzüm hasat mevsiminde Alaşehir ovasındaki üzüm bağlarında ve Alaşehir'deki meyve-sebze işleme tesislerinde işçi olarak çalışmaktadır. Hayvancılıkla da uğraşılmaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi faaldir. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.