Alaşehir Soğanlı Köyü

Alaşehir Soğanlı Köyü

Soğanlı Köyü haberleri, Alaşehir Soğanlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Soğanlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Soğanlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Alaşehir Soğanlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Soğanlı köyü son dakika gelişmeleri, Soğanlı köyüne özgü yemekler, Alaşehir Soğanlı köyünün tarihi, Soğanlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Soğanlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Soğanlı , Manisa ilinin Alaşehir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Soğanlı köyü resimleri ve Soğanlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alaşehir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Alaşehir Manisa Arası Kaç Km? Alaşehir Hava Durumu? Alaşehir Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Alaşehir Soğanlı Köyünde doğan biri var mı? Alaşehir Doğumlu Ünlüler Kimler?

Soğanlı , Manisa ilinin Alaşehir ilçesine bağlı bir mahalledir.

Yaklaşık 400 yıl önce 4 adet yörük aşireti tarafından kurulmuştur. Telli Oğlu, Tüylü Oğlu, Kara Aptil Oğulları ve Farsak Yörükleri.Mahallenin adı çarta mevkiinde ikamet eden yörükler soğan ekerek 1 tane soğanın 1 kg dan fazla yetiştiği ve soğan yetiştirilmesine elverişli oldugundan soğanlı denilmiştir.Şu an için soğan yetiştirilmeyip özellikle nar çok meşhur ve kalitelidir.

Soğanlı mahallesinde çarta mevkiğinde akan doğal su kaynağı bulunmaktadır .Ayrıca mahallenin çıkışında doğal maden suyu bulunmaktadır.

Manisa il merkezine 105 km, Alaşehir ilçesin26 km uzaklıktadır.Kula ilcesine 22 km.Salıhli İlcesıne yaklaşık 33 km.dir.Mahallenin ulaşım sorunu yoktur 3 ilcenin ortasında yer alır. Ankara-İzmır Asfaltına 2 km.dır

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallede okumuş insan gücü çoktur. Değişik devlet kadrolarında çok sayıda çalışanı vardır. Ayrıca tarım (Üzüm, Zeytin, Nar, Buğday, Susam yoğun olarak yetiştirilir) ve hayvancılık geçim kaynakları arasındadır.

Mahallede ilköğretim vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Mahallenin içine yaklaşık olarak 6000 metrekare kilit parke taşı döşenmiştir.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.