Almanya'da Temmuz Ayında Beklenen Değişiklikler: Emekli Maaşlarına Zam ve Bakım Reformu

Almanya'da Temmuz Ayında Beklenen Değişiklikler: Emekli Maaşlarına Zam ve Bakım Reformu

Almanya'da Temmuz ayıyla birlikte önemli değişiklikler kapıda. İşte bu dönemde yaşanacak kritik gelişmeler:

1. Emekli Maaşları Artacak 2023 Temmuz itibarıyla Almanya'daki 21,2 milyon emeklinin maaşlarına önemli bir zam yapılacak. Doğu eyaletlerinde %5,9, Batı eyaletlerinde ise %4,4'lük bir artışla, Doğu-Batı arasındaki emekli maaşı uçurumu planlanandan bir yıl önce dengelemiş olacak.

2. Bakım Reformu Hayata Geçiyor Çalışanlar, Temmuz itibarıyla uzun süreli bakım sigortasına daha yüksek katkıda bulunacak. Bakım sigortası primi %3,05'ten %3,4'e (çocuksuzlar için %4'e) yükseltilecek. Bu, ortalama 3.000 avro kazanan bir çalışanın aylık gelirinin 12,75 avro azalmasına neden olacak. Hükümet, bu sayede 2024'ten itibaren bakıma muhtaç bireylere daha fazla destek sağlamayı planlıyor.

3. Bürgergeld Sisteminde Değişiklikler Hartz IV sosyal yardımının yerine geçen Bürgergeld'de Temmuz'dan itibaren bazı önemli değişiklikler yapılacak. Gelir muafiyet limiti artacak ve aylık geliri 520 ila 1.000 avro arasında olanlar daha fazla gelirlerini elde tutabilecek. Bu, Bürgergeld alanların aylık gelirlerini ortalama 48 avro artıracak.

4. Borçlular için Haciz Muafiyeti Artacak Borçlular için haciz muafiyeti, aylık net 1.399 avrodan 1.499 avroya yükseltilecek. Nafaka ödemekle yükümlü olmayan borçlular, sosyal yardımlar dahil aylık gelirleri bu miktarı aşmadığı sürece hacizden muaf olacak.

5. Elektronik Reçeteler Yaygınlaşıyor Temmuz itibarıyla, hastalar için kağıt reçetelerin yerini büyük ölçüde e-reçeteler alacak. Hastalar, sigorta kartlarıyla eczanelerde e-reçetelere kolaylıkla erişebilecek.

6. Gaz Depolama Ücreti Artacak Gaz depolama harcı, Temmuz'dan itibaren megavat saat başına 1,45 avroya yükselecek.

7. REWE, Kağıt Broşür Uygulamasını Sonlandırıyor Perakende devi REWE, iklim dostu bir adım olarak kağıt broşürler üretmeyi bırakacak ve dijital reklamlara geçiş yapacak.

8. Maestro İşlevi Değişiyor Bankalar, Temmuz ayından itibaren ciro kartları olarak bilinen eski EC kartlarını artık çıkarmayacaklar. Mevcut Maestro sembollü kartlar ise 2027'ye kadar değiştirilmeleri gerekecek.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.