Alpu Başören Köyü

Alpu Başören Köyü

Başören Köyü Haberleri, Alpu Başören Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Başören Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Başören Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Alpu Başören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Başören köyü son dakika gelişmeleri, Başören köyüne özgü yemekler, Alpu Başörenköyünün tarihi, Başören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Başören köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Başören, Eskişehir ilinin Alpu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Başören Köyü Resimleri ve Başören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alpu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Alpu Eskişehir Arası Kaç Km? Alpu Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Alpu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Alpu Başören Köyünde doğan biri var mı? Alpu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Başören, Eskişehir ilinin Alpu ilçesine bağlı bir mahalledir.1529 yılında ANKARA yaban ovadan gelen göç ile kurulmuştur. Osmanlı Devleti arşivlerinde mahallede 95 hane bulunmaktadır ve yine osmanlı arşivlerinde mahallenin adı BAŞVİRAN olarak geçer.1653 yılında 18 kişi daha göç alır ve bumahallesimüze göç yasaklanır. 19767-1996 yılları arasında merkez köylerimizden birisi haline gelmiş. mahallenin genel nüfusu 1300'lere ulaşmıştır.1971-1980 yılları arasında karacaören mahallesinden 25 hane göç yapmıştırEskişehir iline 64 km, Alpu ilçesine 24 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Yazın sıcak kışın bol kar yağışlı ve çok soğuk geçerMahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.lüle taşı çıkartılmaktadırMahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.