Alpu Dereköy Köyü

Alpu Dereköy Köyü

Dereköy Köyü Haberleri, Alpu Dereköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Dereköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Dereköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Alpu Dereköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dereköy köyü son dakika gelişmeleri, Dereköy köyüne özgü yemekler, Alpu Dereköyköyünün tarihi, Dereköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dereköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dereköy, Eskişehir ilinin Alpu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dereköy Köyü Resimleri ve Dereköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alpu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Alpu Eskişehir Arası Kaç Km? Alpu Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Alpu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Alpu Dereköy Köyünde doğan biri var mı? Alpu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dereköy, Eskişehir ilinin Alpu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Sündiken dağı eteğinde bulunan köy, iki tepe arasında oluşan bir dere içinde bulunduğu için, Dereköy olarak isimlenmiştir. Dereköy'ün ilk gelen insan gurupları Şıhlar sülalesi'dir ve hâlâ bu sülale devam etmektedir. Bu sülale, Anadolu yerli halkındandır. Ayrıca civar köylerden; özellikle Otluk, Mihalıççık, Karacören ve yakın köylerinden gelen yerli halkla mahalle nüfusu oluşmuştur. Alpu yakınında yer alan, Doğanca denilen beldeye yerleşen mahallenin yerlisi olan Şıhlar,badallar,kabaklar,alikocalar, sülalesi yerleşmiş fakat o zamanlar sivrisinek ve sıtma hastalığı çok olduğu için ve zamanın geçim kaynağı dağdan olduğu için şimdiki Dereköy mesken edinilmiştir.

Dereköy 1968 yılında bir sel felaketinde Yukarıdereköy ve Aşağıdereköy diye ikiye ayrılmıştır. Muhtarları aynıdır.

Köy, Anadolu insanı olarak, vatanına ve içtimai değerlerine sahip çıkmış bir toplum olarak, Çanakkale Savaşları'nda iki şehit vermiştir.(Derköy'ün eskiden Mihalıççık'a bağlı olduğu için kesin kayıtlar bilinmemektedir.)( Tahminen 40-50 civarı şehit vermiştir.) Resmi kayıtlı Şehitler, Çanakkale Şehitleri Arşivlerinde yer almaktadır.

Ahmet Temiz (Ahmet Çavuş lakabıyla anılır) bir Kurtuluş Savaşı gazisidir ve Kurtuluş Savaşı Gazi Madalyası'na sahiptir.Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. mahallesimüzün kendine özgü ekmek hamırsız çeşitleri vardır.Eskişehir il merkezine 74 Km., Alpu ilçesine 34 Km. uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi , (odunculuk), tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.