Alpu Soğutcuk Köyü

Alpu Soğutcuk Köyü

Soğutcuk Köyü Haberleri, Alpu Soğutcuk Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Soğutcuk Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Soğutcuk Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Alpu Soğutcuk köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Soğutcuk köyü son dakika gelişmeleri, Soğutcuk köyüne özgü yemekler, Alpu Soğutcukköyünün tarihi, Soğutcuk köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Soğutcuk köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Soğutcuk, Eskişehir ilinin Alpu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Soğutcuk Köyü Resimleri ve Soğutcuk köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alpu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Alpu Eskişehir Arası Kaç Km? Alpu Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Alpu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Alpu Soğutcuk Köyünde doğan biri var mı? Alpu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Soğutcuk, Eskişehir ilinin Alpu ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy adını bölgede yetişen bol miktardaki söğüt ağaçlarından almaktadır.Mahallenin kuruluşu 1880'li yıllarda Balkanlar'dan göç eden Muhacirler tarafından kurulmuştur. Yerleşim bölgesi çok eski uygarlıklara kadar uzanmaktadır.Köy halkının büyük bölümü balkan göçmenlerinden oluşmaktadır.Osmanlı Rus savaşları sırasında şimdiki Bulgaristan sınarları içinde yer alan deli orman bölgesinden göç etmişlerdir.Eski dönemlerde köy halkından savaşlara katılmış birçok savaş gazileri vardır.Mahallenin gelenek ve görenekleri aynen balkan havasını yansıtmakta ve halk bunları büyük bir özveriyle korumaktadır. Mahallenin yemeklerinde özellikle hamur işleriyle ünlüdür bunlardan bazıları hamur ve kaymakla yapılan böreklerdir.Ayrıca pancardan yapılan pekmezde köy halkının kendıne özgü ayrı bir lezzeti vardır.Eskişehir iline 56 km, Alpu ilçesine 16 km uzaklıktadır. Coğrafi yapısı Sümdiken Dağlarının eteklerinde yer almakta genelleme yapılırsı düz bir ovadır.Bundan dolayı mahallenin büyük bölümü çiftçiliğe elverişlidir.Köy iklimi kışları itibarıyla sert geçmektedir.Özellikle ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde bol yağış almaktadır.Koridoru anımsatan bir yapısından dolayı özellikle poyraz rüzgarları çok şiddetlidir.Yazları ise son derece kurak bir iklime sahiptir.Köy ekonomisi tarıma dayalıdır.Bundaki başlıca etkende mahalledeki verimli topraklardır.Arpa,buğday,çavdar,şeker pancarı,kimyon,yulaf ve baklagiller yetişebilmektedir.Bir başka gelir kaynağı ise hayvancılıktır.Büyük ve küçük baş hayvancılığı yapılmaktadır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallede içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum