Altın Final yarışları sona erdi

Altın Final yarışları sona erdi

Muratpaşa Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Paletli Yüzme Dünya Kupası Altın Final yarışları sona erdi.

Muratpaşa Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Paletli Yüzme Dünya Kupası Altın Final yarışları sona erdi.

Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından gerçekleştirilen Dünya Paletli Yüzme Dünya Kupası Altın Final yarışları sona erdi. 16 ülkeden 273 sporcu mücadele ettiği yarışlara dereceye geren sporcuların madalya töreni Süleyman Erol Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleşti.

Altın madalyalar Ayşe ve Derin'den geldi

Paletli Yüzme Milli Takımı, gençler ve büyüklerde toplam 14 madalyaya imza attı. İki altın madalya 800 metre su üstü disiplininde genç bayanlarda Ayşe Ceren Yeşilbaş ve büyük erkeklerde Derin Toparlak'tan geldi. Türkiye, iki gün süren havuz yarışlarında iki dünya kupası ile birlikte 7 gümüş ve 5 bronz madalyaya daha imza atarak, en başarılı ülkeler sıralamasında Ukrayna'nın ardından ikinci sırada yer aldı.

CMAS Paletli Yüzme Dünya Kupası Altın Final yarışlarında Ayşe Ceren Yeşilbaş, gençler su üstü disiplininde 800 metrede Dünya Kupası, 400 ve 200 metrede gümüş olmak üzere toplamda 3 madalyanın sahibi oldu. Yarışlarda altın madalyaya imza atan bir diğer Milli sporcu ise Derin Toparlak oldu. Toparlak, büyüklerde 800 metre su üstünde dünya kupasının sahibi olurken, 400 metre su üstünde de gümüş madalya kazandı.

Milli takımın başarılı sporcularından Tuğcan Kaytar, gençlerde su üstü disiplininde 200 metrede gümüş madalya, 50 metrede ise bronz madalya kazandı.

Gençler kategorisinde bayanlar ve erkeklerde milliler 800 metre su üstü yarışlarında elde ettikleri derecelerle iki kez madalya kürsüsüne çıktılar. Muhammed Emin Bay, bu disiplinde gümüş madalyanın, Zeynep Ak ise bronz madalyanın sahibi oldu. Muhammed Emin Bay, açık denizde yapılan 4 bin metre gençler açık su yarışında gümüş madalya kazandı. Nazlı Su Duru, bayanlar kategorisinde gençler 200 metre çift palette bronz madalya aldı. Gençler 200 metre çift palet disiplininde bir madalya da erkeklerden geldi. Celil Berk Yılmaz, bu disiplinde üçüncü gelerek bronz madalya kazandı.

4x100 metre yarışlarında gençler kategorisinde Milli Takım, bayanlarda gümüş madalya, erkeklerde ise bronz madalya kazandı.

Katılan 16 ülke arasında en başarılısı Ukrayna olurken, Türkiye ikinci, Çin ise üçüncü sırada yer aldı.

Özen: "Paletli yüzmede artık dünya kupalarına imza atan sporcular yetiştiriyoruz"

Havuz yarışlarının kapanış töreninde Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen, "Ev sahipliği yaptığımız CMAS Paletli Yüzme Dünya Kupası Altın Final yarışmalarına 2 altın madalya ile başladık, 7'si gümüş, 5'i bronz olmak üzere toplam 14 madalya ile tamamladık. Madalyalarımızın çoğunluğu gençler kategorisinde. Bu da bize, paletli yüzmede çok sağlam bir altyapı oluşturduğumuzu gösteriyor. Genç millilerimiz önümüzdeki yıllarda büyükler kategorisinde yarışacak ve yine dünya şampiyonluklarına, madalyalara imza atacaklar. Onların yerine yeniden ve en az onlar kadar başarılı sporcular yetiştiriyoruz. Rusya'da kazandığımız dünya şampiyonluklarının heyecanını hala yüreğimizde hissederken, Antalya'da kazandığımız dünya kupaları ve madalyalar gururumuzu ve mutluluğumuzu ikiye katladı" diye konuştu.

Madalya alan sporcuları tebrik eden Özen, "Yarışmalarda palet vuran her milli sporcumuzu ayrı ayrı kutluyorum. Onların performansları sayesinde Türkiye, ülkeler sıralamasında 16 ülke arasında 2. sırada yer aldı. Ayrıca ülkemizde ağırlamaktan keyif duyduğumuz 16 ülkenin madalya alan milli sporcularını da kutluyor, bütün konuk yarışmacı ve teknik ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise Süleyman Erol Olimpik Yüzme Havuzu'nun kısa bir süre önce Senkronize Yüzme Şampiyonası'na ev sahipliği yaptığını belirterek, "Bu tip organizasyonlarımız Muratpaş'amızda yapılmaya devam edecek. Bütün katılımcılara çok teşekkür ederiz. Onları ağırlamaktan son derece memnunuz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Uysal, TSSF Başkanı Özen ve CMAS yetkileri su üstü, dip, tüp, çift palet ve açık su disiplinlerinde farklı kategorilerde dereceye giren sporculara madalyaları takdim etti.

Altın Final yarışları sona erdi

Altın Final yarışları sona erdi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.