Altındağ Solfasol Köyü

Altındağ Solfasol Köyü

Solfasol Köyü Haberleri, Altındağ Solfasol Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Solfasol Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Solfasol Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Altındağ Solfasol köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Solfasol köyü son dakika gelişmeleri, Solfasol köyüne özgü yemekler, Altındağ Solfasol köyünün tarihi, Solfasol köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Solfasol köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Solfasol, Ankara ilinin Altındağ ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Solfasol Köyü Resimleri ve Solfasol köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Altındağ Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Altındağ Ankara Arası Kaç Km? Altındağ Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Altındağ Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Solfasolmlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Altındağ Solfasol Köyünde doğan biri var mı? Altındağ Solfasolmlu Ünlüler Kimler?

Solfasol, Ankara ilinin Altındağ ilçesine bağlı bir mahalledir.Solfasol veya eski adıyla Zülfazl, Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı bir mahalledir.Kökleri 1300'lü yıllara dayanan Solfasol Hacı Bayram Veli'nin köyüdür. Ankara'nın en eski köylerindendir. Bilinen ilk adı Zülfazl'dır ("Çok faziletli"). İsmini Hacı Bayram Veli'nin burada doğmasından dolayı almıştır. Dut, kavak, ceviz, kayısı ağaçları ve çam ormanları ile dikkat çeken bölge şehir merkezine yakınlığı ve doğal güzellikleri nedeniyle Ankara'nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biriydi.

Rivayet edildiğine göre 1940'lı yıllarda dönemin şairleri, yazarları, akademisyenleri Ankara'ya geldiklerinde burada istirahat edip edebi çalışmalarını burada yaparlarmış.

Hacı Bayram Veli'nin evi köyün merkezindedir. Hemen üzerinde 1900'lü yıllarda yapılan Merkez Cami bulunmaktadır. 1940 ve 1960'lı yıllarda Ankara'nın simgelerinden biri olarak kabul edilen Hacı Bayram suyu cami önünde akmaktadır. Hacı Bayram Veli'nin annesinin çamaşır yıkadığı Atça deresi de korunmaktadır. Solfasol köyünde evler kerpiçten yapılmış gecekondu tipi evlerdir.

Asırlık ağaçları, kavaklık tepeleri ve tarihi evleri ile Ankara'nın saklı bölgelerinden biri olan Solfasol köyü 1980'li yıllardan itibaren terk edilmeye başlanmış ve günümüzde bir gecekondu mahallesine dönüşmüştür.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.