Altınordu Alınca Köyü

Altınordu Alınca Köyü

Alınca Köyü Haberleri, Altınordu Alınca Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Alınca Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Alınca Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde

Altınordu Alınca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Alınca köyü son dakika gelişmeleri, Alınca köyüne özgü yemekler, Altınordu Alınca köyünün tarihi, Alınca köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Alınca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Alınca , Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Alınca  Köyü Resimleri ve Alınca  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Altınordu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Altınordu Ordu Arası Kaç Km? Altınordu Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Altınordu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Altınordu Alınca Köyünde doğan biri var mı? Altınordu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Alınca , Ordu ilinin Altınordu ilçesine bağlı bir köydür.Ordu ili Altınordu İlçesi Alınca Mahallesi üç mevkiiden oluşmaktadır. Bunlar Alınca, Sevkök ve Kireççik mevkiileridir. Mahalleye ilk olarak 1800'lü yıllarda Sarıoğulları ve Lazoğulları gelerek yerleşmişlerdir. Kireççik Mahallesi'nde 1700'lü yıllarda Rumlar yerleşmişlerdir. Cumhuriyetin ilanından sonra Rumlar mahallesi terk etmişlerdir. Sonrasında Ordu'nun değişik köylerinden Kayışoğulları, Sarıkocukluoğulları, Bektaşoğulları, Eminoğulları, Gürcü Osmanoğulları ve Haliloğulları yerleşmişlerdir. Alınca mevkiinde yerleşik bulunan Kürtoğuları Malatya Pötürge'den 1870'li yıllarda köye geldiği sanılmaktadır. Köy nüfusu yaklaşık 700 kişidir. Komşu köyleri Alisayvan, Gökömer, Zafer Köyü, Osmaniye Köyü ve Hürriyet Köyü'dür. Mahallenin en güzel yerleri Gündoğmuş Yaylası, Evelek Düzü, Turnasuyu Irmağı, Kireççik Gıranı'dır. Ayrıca köy sınırları içinde bulunan Küpürük Şelalaeside görülmeye değer doğal güzellikleri arasındadır. Gündoğmuş yaylası bu adı mahalleden daha fazla güneş alması ve köye güneşin buradan doğması dolayısıyla almıştır. Alınca Mahallesi son 20 yıl içinde aşırı derecede göç veren mahallelerimiz arasındadır. Son yapılan araştırmaya göre bu mahalleli olup da mahallede ikamet etmeyen kişi sayısı 2500 - 5000 kadardır.

Ordu merkezine 30 Km. uzaklıktadır. Alisayvan güzergahından gelinirse 34 Km. dir.Dört bir tarafı ormanlarla çevrili olup dört mevsimin bir arada yaşandığı, doğal güzelliklerinin yanında, muhteşem manzarası ile gerçekten görülmeye değer bir yerdir. Arazisi çok engebeli olduğu için fındık dışında tarım yapılamamaktadır. Yüksek rakımlı olması dolayısı ile tertemiz bir hava eşliginde binbir çeşit çiçek kokuları ile eski kalmışlığın insana verdiği duygularla güzel bir dinlenme diyarı olmaya aday küçük bir mahalledir.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi Fındık, hayvancılık ve tarıma dayalıdır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.