Altınordu Uzunisa  Köyü

Altınordu Uzunisa Köyü

Uzunisa Köyü Haberleri, Altınordu Uzunisa Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Uzunisa Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Uzunisa Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Altınordu Uzunisa köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Uzunisa köyü son dakika gelişmeleri, Uzunisa köyüne özgü yemekler, Altınordu Uzunisa köyünün tarihi, Uzunisa köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Uzunisa köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Uzunisa , Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Uzunisa  Köyü Resimleri ve Uzunisa  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Altınordu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Altınordu Ordu Arası Kaç Km? Altınordu Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Altınordu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Altınordu Uzunisa Köyünde doğan biri var mı? Altınordu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Uzunisa , Ordu ilinin Altınordu ilçesine bağlı bir köydür.

Uzunisa adı Avşar obalarından biri olan Uzun İsaoğulları'ndan gelmektedir. Uzun İsaoğulları Adana ve Sis'ten dağılarak Boz-Ok, Maraş, Karahisar-ı Şarki ve Ordu civarında da yerleşmiştir.Türkiye'nin ilk köy gazetesi ve bu gazetesi kendi yaptığı baskı makinesiyle basan Bilal Mahalleden'in uğraşı, Türk basın tarihinin en ilginç olaylarındandır. Bu gazete, cumhuriyetin getirdiği yeni yaşamın ışığında Karadeniz köylerinin aydınlanması uğruna verilen bir savaşımın coşkulu ama bir o kadar da hüzünlü öyküsüdür.Türkiye'nin ilk köy gazetesi Güzelordu'nun içeriği ve yaşam savaşımı, aynı zamanda Karadeniz bölgesinin toplumsal ve siyasal yaşamını da gözler önüne seriyor. Bu yanıyla toplumbilimcilere, siyasetbilimcilere çok değerli veriler de sunuyor.

Ordu merkezine 10 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu yoktur. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.Sağlık ocağı vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.