Altınordu Uzunmusa Köyü

Altınordu Uzunmusa Köyü

Uzunmusa Köyü Haberleri, Altınordu Uzunmusa Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Uzunmusa Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ordu Köyleri Arasında Yer Alan Uzunmusa Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Altınordu Uzunmusa köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Uzunmusa köyü son dakika gelişmeleri, Uzunmusa köyüne özgü yemekler, Altınordu Uzunmusa köyünün tarihi, Uzunmusa köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Uzunmusa köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Uzunmusa , Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Uzunmusa  Köyü Resimleri ve Uzunmusa  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Altınordu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Altınordu Ordu Arası Kaç Km? Altınordu Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Altınordu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Altınordu Uzunmusa Köyünde doğan biri var mı? Altınordu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Uzunmusa , Ordu ilinin Altınordu ilçesine bağlı bir köydür.

Uzunmusa mahallesinin çok eski bir yerleşim yeri olduğu köy içinde bulunan eski kalıntılar ve mezarlıklardan anlaşılmaktadır. Bu bölgenin Türk hakimiyetine girmesi Karadeniz bölgesinin fethine dayanır. Fatih Sultan Mehmet Han'ın Karadeniz' i fethinden sonra diğer yerleşim birimlerinde olduğu gibi Uzunmusa mahallesinin bulunduğu yere de Türk boylarından aileler yerleşmişlerdir.

Mahallenin Uzunmusa isminden önceki ismi bilinmemektedir. Mahallenin batısında yer alan Dikence mahallesi daha önce birleşik iken 1940' lı yıllardan sonra ayrılarak müstakil köy olmuştur.

Ordu'nun en eski köylerinden biri olmasına rağmen köy merkezi oluşturacak geniş yerleşim alanı olmaması arazi darlığı, eğitime verilen yoğun önem nedeni ile mahallesimüz büyük göçler vermiştir. Genellikle okumuş olan nüfus değişik yerlerde olduğu gibi işçi olarak İstanbul ve Almanya da büyük sayıda köy halkından insanlar bulunmaktadır.

Kaynağı Uzunmusa mahallesi olmasına rağmen Cumhuriyet'in ilk yıllarında ve sonraki yıllarda mahallede bulunan birçok ailenin çoğalması sonucu bir kısmı yakın köylere göçüp yerleşmişlerdir. Bunun da en büyük örneği Günören ve İçme (Eski Tepeköy) köylerinin büyük çoğunluğu Uzunmusa mahallesi kaynaklıdır ve hatta bir kısmı dahi Uzunmusa mahallesi nüfusuna kayıtlı görünmektedir. Yine Gürgentepe ilçesine de tarih içerisinde göçler yaşanmıştır.

Uzunmusa adının üç kardeşten geldiği, Osmanlı döneminde yönetici sıfatıyla atanan Uzun Musa'nın bu bölgeye Uzun Mahmut'un bu adı taşıyan Ulubey'in mahallesine Uzun İsa'nın da yine bu adı taşıyan Ulubey'e bağlı beldeye yerleştikleri, daha sonra bu bölgelerin yöneticilerin adı ile anıldıkları rivayet olunur.

Ordu merkezine 17 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi vardır ancak PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağıyoktur fakat sağlık evi vardır (1 ebe ile hizmet vermektedir.) Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. ADSL hizmeti de mevcuttur(6 köye hizmet vermektedir (Uzunmusa, Oğmaca, Yağızlı, Kurtulmuş, Dikence, Kızılhisar). Tarım Kredi koopratifi bulunmaktadır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.