Altınova Ahmediye Köyü Video

Ahmediye, Yalova ilinin Altınova ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ahmediye Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

AHMEDİYE KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Ahmediye, Yalova ilinin Altınova ilçesine bağlı bir köydür.

960 - 961 yıllarında Doğu Türkistan'ın Cend şehrinde Selçuk Bey zamanında Müslümanlığı seçerler. 1009 yılında Selçuk Bey'in ölümünden sonra torunları, Çağrı Bey ve Tuğrul Bey komutasında 1020 yılında Anadolu'ya doğru göç ederek 1021 yılında Van dolaylarında kurulu bulunan Pakraduni Hanedanlığı'nın varlığına son vererek buraları yurt edinilirler.

1040 yılında Dandanakan Muharebesi ile Horasan'a, 1071 yılında Alp Arslan komutasında Malazgirt Meydan Muharebesi zaferiyle Anadolu'ya tamamen girdikten sonra Konya - Karaman dolaylarına yerleşirler.

Anadolu Selçuklu Devleti ve Karamanoğulları Beyliği'nde önemli görevlerde bulunurlar. Osmanlı Devleti'nin kuruluşundan sonra Balkanlardaki kalıcılığını sağlamak amacıyla 1355 - 1358 yıllarında Süleyman Paşa yönetiminde aileleri ile birlikte Bulgaristan'a götürülerek Burgaz Sancağı topraklarına yerleştirilirler. Bu topraklarda Bulgarlarla birlikte 530 sene yaşarlar.

1877 - 1878 Osmanlı-Rus Savaşlarından sonra Balkanlardaki Osmanlı egemenliğinin azalmasından dolayı Bulgarların bağımsızlıklarını kazanmalarından sonra uyguladıkları ekonomik ve siyasi baskılardan rahatsız olan Türkler, 1880 yılından itibaren tekrar Anadolu'ya doğru göç ederek 1880 - 1881 yıllarında bugünkü köyün ilk adı Mecidiye olarak kurmuş olup Cumhuriyet'in kurulmasında sonra köyün adı Ahmediye olarak değiştirilmiştir.

köy halkı 24 Oğuz boyundan biri olan Bozoklar'ın Gün Han kolunun Kayı boyundandır. Bulgarlar ile yaşamalarından dolayı kültürel ve folklorik yönden etkilenmiş olup asları Orta Anadolu'da yaşayanlar ile benzer değerleri çoğunluktadır.

Ahmediye, Yalova iline olan uzaklığı 23, ilçesi Altınova'ya 11 km'dir. Köyün kuzeyinde Tavşanlı Beldesi, batısında Denizçalı, güneyinde İlyasköy ve kuzeydoğusunda Geyikdere yer almaktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar