Altınova Tevfikiye Köyü

Altınova Tevfikiye Köyü

Tevfikiye Köyü haberleri, Yalova Tevfikiye köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tevfikiye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tevfikiye Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Altınova Tevfikiye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tevfikiye köyü son dakika gelişmeleri, Tevfikiye köyüne özgü yemekler, Altınova Tevfikiye köyünün tarihi, Tevfikiye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tevfikiye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tevfikiye, Yalova ilinin Altınova ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara  bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tevfikiye Köyü Resimleri ve Tevfikiye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Yalova Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Altınova Yalova Arası Kaç Km? Yalova Altınova Hava Durumu? Yalova Altınova Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yalovalı  iseniz Yalova Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Yalovalı Ünlüler arasında Altınova Tevfikiye Köyünde doğan biri var mı? Yalova  Doğumlu Ünlüler Kimler?

TEVFİKİYE KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Tevfikiye, Yalova ilinin Altınova ilçesine bağlı bir köy. Köy, kurulduğundan beri aynı adı taşımaktadır.

Köy Yalova iline 39, Altınova ilçesine 16 km uzaklıktadır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

YALOVA Altınova Çavuşköy ( Tevfikiye )

Tarihçesi;
Türk-Rus Savaşı sonunda bırsırhable ve Ğunerikohable ile diğer terleşim yerlerinden zorlanarak gelen Adığe aileleri tarafından Hapakoko Çavuş adlı kişi tarafından önce "Çavuş Köy" adıyla kurulmuş daha sonra "Tevfikiye" olarak idari merkezi tarafından değiştirilmiştir.

1884 yılında kurulan bu köyün adını çevredeki köyler hala eski şekli ile kullanmaktadırlar. Köyün 8000 dekarlık tarım arazisi dışında 1940 dekardaorman arazisi bulunmaktadır.

Deprem sonrası köye yeniden inşaa edinlerin sayısında artış gözlenmektedir. Ayrıca İstanbul'da yaşayan Kosovalı Adığe ailelerininde buraya gelerek yen bir mahalle oluşturdukları görülmektedir. Köyün Altınova ilçesine uzaklığı 14 kilometredir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.